Lokálpatrióták: minél több fiatalt kell Makón tartani

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy minél több fiatalt itt tudjunk tartani a városban. Ehhez viszont élhető városra van szükség, ahol megbecsülik őket – fogalmazott a Makói Csípős Olasz Lajos, a Lokálpatrióták alelnöke annak kapcsán, hogy városi szintű lakógyűlést kezdeményeztek. Mindez azt jelenti, hogy várják a makóiak véleményét több témában online, áprilistól pedig papír alapon.

A 10+1 kérdésből álló kérdőívet március 15. óta lehet online felületen kitölteni ide kattintva, illetve a Lokálpatrióták áprilistól papír alapon is eljuttatják azt a makóiakhoz. Olasz Lajos szerint Makón egyedülálló kezdeményezés, hogy megkérdezik az itt élők véleményét a város fontosnak vélt ügyeiről.

,,Ez nem fontos a mostani vezetésnek, hiszen láthatjuk, sok olyan dolog történik amivel a helyiek jelentős része nem ért egyet. Az itt élők most joggal érzik úgy, hogy nem számít a véleményük. Mi, a Lokálpatrióták viszont a makóiakkal közösen, egyetértésben szeretnénk vezetni a várost, ezért is kérjük ki a véleményüket a legfontosabb témákról. Ezek természetesen a programunk részét képezik és a beérkező válaszok alapján fogjuk azt véglegesíteni. Mi minden makói véleményére, ötletére, javaslatára kíváncsiak vagyunk, ezért is fontos a kérdőív kitöltése”

– fogalmazott oldalunknak. A lakógyűlés egyik kérdése így szól:

Ön szerint az önkormányzatnak külön figyelmet kellene fordítani a fiatalok Makón tartására, támogatva lakhatásukat és elhelyezkedésüket a munka világában?

Olasz elmondta, kiemelten fontosnak tartják, hogy minél több fiatalt itt tudjanak tartani Makón. Ehhez viszont élhető városra van szükség, ahol megbecsülik őket. Ennek egyik legjelentősebb eleme pedig a lakhatási kérdés megoldása. Makón rengeteg az üresen álló épület amit hasznosítani lehetne. A korábban már szóba került a fecskelakás programuk annyival egészítene ki, hogy hasonló feltételek mellett az egyedülálló fiataloknak is fennállna ez a lehetőség, ugyanis rengeteg ilyen irányú megkeresés érkezett felénk – magyarázta a Lokálpatrióták alelnöke.

,,Másik sarkalatos pont a fiatalok munkahelyválasztása. El kell érni, hogy a munkaerőpiacon minél előnyösebb ajánlatot kapjanak városunk ifjai, hogy anyagilag is megérje nekik itthon letelepedni és később családot alapítani. Ehhez nagy létszámú, jól fizető munkahelyekre van szükség, ahol versenyhelyzet alakul ki az életerős ifjú munkaerőért. Erre jó példa Szeged városa. Ha ezek a feltételek adottak, akkor megteremtjük a lehetőséget számukra, hogy itt Makón tudjanak elindulni az élet olykor rögös útjain. Ez a mi felelősségünk.”

– jelentette ki Olasz Lajos.

A Lokálpatrióták kérdéssora itt tölthető ki online, jövő hónapban pedig papír alapon is elérhető lesz.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink