A nap témája: A Fidesz azt javasolja, a magyar önkormányzatok, szervezetek se kaphassanak uniós pénzeket

Beszámoltunk arról, hogy az Európai Parlament (EP) tegnap megszavazta, hogy zárolják a Magyarországnak szánt uniós forrásokat, ugyanis álláspontjuk szerint az Európai Bizottság és a magyar kormány által az uniós pénzek felhasználását érintő aggályok eloszlatására javasolt 17 vállalás nem elegendő az EU pénzügyi érdekeit fenyegető rendszerszintű kockázatok kezeléséhez, még akkor sem, ha azokat teljes mértékben végrehajtják. 

Azonban a Fidesz és az Orbán-kormány által generált tragikus helyzetet a Fidesz igyekezett még tovább súlyosbítani, még azon az áron is, hogy ha a kormányzat nem juthat hozzá az uniós pénzekhez, akkor ne juthasson hozzá egyetlen magyar állampolgár sem. 

Az EP-állásfoglalásra irányuló indítvány 7. bekezdésében ezt szerepelt: az EP ismét felhívja a Bizottságot annak biztosítására, hogy

,,az uniós források végső címzettjeit vagy kedvezményezettjeit ne fosszák meg e forrásoktól abban az esetben, ha intézkedéseket alkalmaznak a jogállamisági feltételrendszer keretében; felhívja a Bizottságot, hogy találjon módot az uniós források helyi önkormányzatokon és nem kormányzati szervezeteken keresztül történő elosztására, amennyiben az érintett kormány nem működik együtt a jogállamisági hiányosságokkal kapcsolatban.”

Magyarul, az EP-ben igyekeztek egy kiskaput találni arra, hogyha a kormánynak nem is lehet forrásokat biztosítani a korrupciós kockázatok miatt, akkor legalább az önkormányzatok számára biztosítva legyen a finanszírozás. Ezt a lehetőséget próbálta elérhetetlenné tenni a fideszes Hidvéghi Balázs, és arra tett módosító javaslatot, hogy töröljék ezt az EP-javaslat szövegéből. 

Azaz, ha az Orbán-kormány nem juthat támogatáshoz, a magyar társadalom se juthasson hozzá.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Határ nyílik Kübekháza és Óbéba között

Jóváhagyta a román kormány a szerb–magyar–román hármas határnál található Kübekháza – Óbéba (Beba Veche) közúti határátkelő megnyitásáról szóló határozatot csütörtökön – közölte Mihai Constantin kormányszóvivő a héten.

Tovább olvasom »