A nap témája: A Fidesz-kormány a hazai kkv-k helyett az ázsiai migránstelepeket támogatja

Az Opten céginformációs szolgáltató legutóbbi közlése szerint idén eddig minden hónapban csökkent a Magyarországon bejegyzett cégek száma, tavaly decemberben még 10 ezer vállalkozással több volt Magyarországon, csak júniusban több mint 3000 cég szűnt meg – hívja fel a figyelmet a Jobbik-Konzervatívok.

2023-ban pedig csak eddig rekordmennyiségű, 11 ezernél is több cég felszámolását kezdeményezték.

Rámutattak: a magyar kkv-k a hazai vállalkozások 99 százalékát teszik ki, a foglalkoztatottak 72 százalékát alkalmazzák, ezzel több millió magyar család mindennapi megélhetését biztosítják. Tavaly a nettó árbevétel és a hozzáadott érték 60 százalékát állították elő.

A napnál is világosabb, hogy ezek a vállalkozások jelentik a magyar nemzetgazdaság gerincét – hangsúlyozta a sajtóközlemény.

Éppen a magyar vállalkozásokat roppantja meg az Orbán-kormány magyar érdekeket eláruló gazdaságpolitikája, amely nem a magyar vállalkozásokat, hanem az ázsiai migránsmunkásokat foglalkoztató akkugyárakat támogatja foglalkoztatottonként több tízmillió forinttal.

Az ellenzéki párt szerint nyilvánvaló, hogy ahol ilyen mérgező gyárak épülnek, ott előbb-utóbb ázsiai migránstelepek jönnek létre. A Fidesz csúnyán átverte a magyar embereket – tették hozzá. Az elmúlt években azt hazudták, hogy nem engednek migránsokat hazánkba, most azonban egyértelművé vált, hogy százezrével telepítenek be ázsiai migránsmunkásokat, akik elveszik a magyarok munkáját, letörik a magyar munkavállalók bérét és megbontják Magyarország kulturális egységét.

A Jobbik-Konzervatívok a Fidesszel szemben nem a migránsmunkások betelepítésében, hanem a magyar dolgozó emberek, a kis- és középvállalkozások támogatásában látja a jövőt. Hangsúlyozták: Nem akarunk bevándorló ország lenni!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink