Elítéltek tették rendbe a maroslelei focipálya környékét

Augusztus harmadik hetében, őrök kíséretében elítéltek tették rendbe a focipálya környezetét Maroslelén jóvátételi munkában. A fogvatartottakat a Szegedi Fegyház és Börtön III. objektumából, Nagyfáról szállították a helyszínre, átlagosan naponta hat órát dolgoztak a területen és szívesen vállalták a munkát.

A büntetés-végrehajtás cikke szerint ez a munka segít nekik abban, hogy a társadalom hasznos tagjának érezzék magukat, ezzel csökkenjen bűncselekményük miatt a társadalom irányába érzett szégyenérzetük, bűntudatuk. Azokat a fogvatartottakat választották ki, akiknek rövid idő van hátra a szabadulásig, együttműködőek, normakövető magaviseletűek, és alacsony biztonsági kockázatot jelent külső munkáltatásuk.

,,A lecsökkent közfoglalkoztatási létszám miatt az önkormányzatnak is jól jön a segítség közterületeink, árkaink rendbetételéhez. Ezért is született meg több rendvédelmi szervezettel és az önkormányzat között az együttműködési megállapodás”

– fogalmazott oldalán Drimba Tibor polgármester.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »