A nap témája: A hatósági ár mellett kötelezik a boltokat a kormánypropagandára

Az Orbán-kormány három plakátváltozatot is készíttetett különböző méretű élelmiszerüzletek számára, ezeken a kvázi választási plakátokon jól látható, hogy a kristálycukor, a búzafinomliszt, az étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát, csirkefar és csirkeszárnyvég, valamint az ultramagas hőmérsékleten hőkezelt 2,8 százalékos tej ára a kormánynak (Orbán Viktornak) köszönhetően kevesebb. 

A tájékoztatót

  • a bruttó 200 m2-nél nagyobb alapterületű üzletek esetében kötelezett az üzlet vásárlók által használható összes bejáratánál, az üzletben szokásosan használt információs táblákkal megegyező méretű, de legalább 297×420 milliméter nagyságú (A3 méret) méretben, jól látható információs táblán,
  • az ennél kisebb méretű boltoknál kötelezett az üzlet vásárlók által használható bejáratánál, az üzletben szokásosan használt információs táblákkal megegyező méretű, de legalább 210×297 milliméter nagyságú (A4 méret) méretben, jól látható információs táblán.
  • Egyéb boltokban az üzlet vásárlók által használható bejáratánál vagy egyéb helyen, az üzletben szokásosan használt információs táblákkal megegyező méretű, de legalább 210×297 milliméter nagyságú (A4 méret) méretben, jól látható információs táblán köteles kihelyezni.

Gondolnak az online kereskedőkre is: ,,aki kizárólag csomagküldő kereskedelmet folytat, valamint azon kereskedő, aki rendelkezik internetes honlappal, honlapjának nyitó felületén jól látható méretben közzéteszi az 1. melléklet szerinti tájékoztatót.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink