ūüďļ A nap t√©m√°ja: A Jobbik el√©rte, hogy a fŇĎszezonban ne kelljen adatot adniuk a vend√©gl√°t√≥soknak

Az eredeti javaslatot m√≥dos√≠totta volna a Jobbik-Konzervat√≠vok a parlament gazdas√°gi bizotts√°g√°ban, amelyet a korm√°nyp√°rtok ugyan nem t√°mogattak, de tart√≥zkod√°sukkal jelezt√©k, hogy egyet√©rtenek vele √©s a kabinet v√°ltoztatni fog rajta ‚Äď sz√°molt be az N1 TV.

A jobbikos Potocsk√°n√© KŇĎr√∂si Anita nev√©hez fŇĪzŇĎdŇĎ javaslatot a korm√°ny j√∂vŇĎ h√©ten t√∂rv√©nyjavaslat form√°j√°ban, r√©szletszab√°lyok kidolgoz√°s√°val fogja beterjeszteni az orsz√°ggyŇĪl√©snek.

Nagyon √∂r√ľl√ľnk, mert a legfontosabb, hogy megold√≥djon a probl√©ma, √©s a v√°llalkoz√°sokat seg√≠ts√ľk azzal, hogy ez az NTAK egyelŇĎre ne ker√ľlj√∂n bevezet√©sre, illetve a legkisebb v√°llalkoz√≥k mentes√ľljenek az adatszolg√°ltat√°si k√∂telezetts√©g al√≥l.

‚Äď mondta el a Jobbik-Konzervat√≠vok eln√∂khelyettese.

A most elfogadott jobbikos javaslat szerint a 12 milli√≥ foriont √©ves √°rbev√©tel alatti c√©gek teljes m√©rt√©kben mentes√ľlnek a k√∂telezŇĎ adatszolg√°ltat√°s al√≥l, a 12 √©s 100 milli√≥ forint k√∂z√∂tti √°rbev√©telŇĪ c√©geknek csak k√©sŇĎbb kell megkezdenie az adatszolg√°ltat√°st, √©s csak a 100 milli√≥ forint √©ves √°rbev√©tel feletti c√©geknek marad a j√ļlius 1-i d√°tum ‚Äď magyar√°zta Potocsk√°n√©.

Marad viszont a k√∂telezŇĎ iparkamarai tags√°g

A Magyar Kereskedelmi √©s Iparkamarai k√∂telezŇĎ regisztr√°ci√≥ elt√∂rl√©s√©rŇĎl sz√≥l√≥ jobbikos javaslatot m√°r leszavazt√°k a Fidesz-KDNP-s k√©pviselŇĎk.

Luk√°cs L√°szl√≥ Gy√∂rgy, a Jobbik-Konzervat√≠vok frakci√≥vezetŇĎje szerint egy m√°sfajta hozz√°√°ll√°st kellene mutatni ebben a k√©rd√©sben: k√∂telezŇĎ tags√°g helyett √∂nk√©ntes tags√°g mellett is fenntarthat√≥ maradna az Iparkamara.

Z. K√°rp√°t D√°niel, jobbikos k√©pviselŇĎ szerint az is baj, hogy a tagok befizetnek √©vi 5000 forintot, √©s cser√©be nem kapnak semmit.

Rendszerszinten irritáló az, hogy van egy beszolgáltatási kötelezettség, még ha csak 5000 forint is.

A Jobbik harmadik hat√°rozati javaslata lehetŇĎv√© tette volna, hogy a SZ√ČP k√°rty√°val hideg √©lelmiszert is lehessen venni. Azonban ezt is elvetett√©k a korm√°nyp√°rtok. A jobbikos Dud√°s R√≥bert elmondta, nincs t√©maf√©lt√©s a r√©sz√ľkrŇĎl, nem csin√°lnak belŇĎle preszt√≠zsk√©rd√©st.

√Čn meg lenn√©k el√©gedve azzal is, hogy ha m√°r a minisztereln√∂knek sz√ľlet√©snapja van ‚Äď √©s ugye r√©gi szok√°s szerint a kir√°lyok a sz√ľlet√©snapjukon aj√°nd√©kot adtak a n√©pnek ‚Äď, akkor d√©lut√°n korm√°nyrendeletben lehetŇĎv√© tenn√©k, hogy hideg √©lelmiszert is lehessen venni SZ√ČP-k√°rty√°val.

Az ellenz√©ki p√°rt orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎje eml√©keztetett r√°, hogy ŇĎsszel a SZ√ČP-k√°rtya zsebeinek elt√∂rl√©s√©rŇĎl sz√≥l√≥ javaslat√°t, is elvetett√©k, azt√°n a korm√°ny m√©gis d√∂nt√∂tt r√≥la.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretn√©, ha a j√∂vŇĎben is olvashatna ilyeneket?

A Mak√≥i Cs√≠pŇĎs korm√°nyf√ľggetlen h√≠rport√°l. C√©lunk a Mak√≥ √©s t√©rs√©gi val√≥s√°g bemutat√°sa, k√ľzdelem a korrupci√≥ √©s a k√∂z√©leti arrogancia ellen.¬†Nem √°ll m√∂g√∂tt√ľnk milli√°rdos √©s nem vagyunk kit√∂mve k√∂zp√©nzzel sem. √Čppen ez√©rt mŇĪk√∂d√©s√ľnkre az olvas√≥k, az √Ėn√∂k¬†seg√≠ts√©g√©re van sz√ľks√©g√ľnk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOV√ĀBB A R√ČSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lt√ľk

Legfrissebb híreink

Vezsenyi L√°szl√≥ ut√°n egy m√°sik JAG-os pedag√≥gusra is r√°sz√°llt a tanker√ľlet

A J√≥zsef Attila Gimn√°zium √ļj n√©mettan√°ra nagy lelkesed√©ssel kezdte el a tavalyi tan√©vet, de a h√≥nap v√©g√©n azt vette √©szre, hogy csaknem gyakornoki fizet√©st kap, noha m√°r 27 √ļgynevezett ‚Äěkisz√°molt √©ve‚ÄĚ van. Miut√°n h√°rom lev√©lben is hasztalan k√©rte a tanker√ľlettŇĎl, hogy az elmaradt p√©nzeket fizess√©k ki, seg√≠ts√©g√©rt folyamodott a Pedag√≥gusok Demokratikus Szakszervezet√©nek (PDSZ) √ľgyv√©deihez.

Tov√°bb ¬Ľ

kapcsolódó cikkeink

A nap t√©m√°ja: M√≥dos√≠tott√°k a m√©rgezŇĎ gy√°rakr√≥l sz√≥l√≥ korm√°nyrendeletet, de nem z√°rt√°k ki az akkugy√°rakat

A m√ļlt h√©ten a korm√°ny a h√°bor√ļs vesz√©lyhelyzetre hivatkozva elrendelte, hogy a k√∂rnyezetv√©delmi hat√≥s√°g a jogs√©rt√©s megsz√ľntet√©se √©rdek√©ben hat√°rozathozatal helyett k√∂rnyezetv√©delmi hat√≥s√°gi szerzŇĎd√©st k√∂thet az adott c√©ggel. Az√≥ta pontos√≠tott√°k a rendeletet, de az akkumul√°torgy√°rakat tov√°bbra sem z√°rt√°k ki.

Tov√°bb olvasom ¬Ľ

A nap témája: Még nem tudni, mennyi migránsmunkást hoznak be a Fidesz által felhatalmazott cégek

Luk√°cs L√°szl√≥ Gy√∂rgynek, a Jobbik-Konzervat√≠vok frakci√≥vezetŇĎj√©nek kor√°bbi k√©rd√©s√©re a korm√°ny azt a v√°laszt adta, hogy ,,eddig 25 jogi szem√©ly kapta meg a minŇĎs√≠tett k√∂lcs√∂nbead√≥i st√°tuszt”, azaz huszon√∂t c√©g import√°lhat haz√°nkba migr√°nsmunk√°sokat.

Tov√°bb olvasom ¬Ľ