A nap témája: Mégsem kell élőben jelenti minden fogyasztást a nyár közepén?

Sikerült meghátrálásra kényszeríteni a kormányt – számolt be a jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita, aki a vendéglátósok érdekeit képviselte az ügyben. Jó hír, hogy az NTAK-rendszer szakaszos bevezetését és a 12 millió forint alatti árbevételt el nem érő vendéglátósok kötelező adatszolgáltatás alóli mentesülését javasolja a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Lehet, hogy nem minden lángososnak és kiskocsmának kell jelentenie a kormány felé?

Potocskáné és Dr. Lukács László, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője hónapok óta azon dolgoznak azon, hogy a vendéglátó-szektorra kötelező NTAK-adatszolgáltatás gazdasági nehézségeire felhívják a kormány figyelmét. Úgy néz ki, a kitartó munka meghozta az eredményt.

Egyrészt aránytalanul magas terhet jelentene a vállalkozóknak az adatszolgáltatáshoz szükséges eszközbeszerzés, másrészt emberi erőforrás-igény tekintetében is többletterhet ró mindenkire, különösen a szezonálisan működő büfésekre, valamint a kistelepüléseken még nyitva tartó kocsmákra

– magyarázta a jobbikos politikus.

Hangsúlyozta, hogy az NTAK kiterjesztése minden vendéglátóipari egységre teljesen életszerűtlen és szakmailag sem megalapozott. Ezért a Jobbik-Konzervatívok törvénymódosító javaslatot nyújtott be 2024. január 1-jéig történő halasztásra, illetve a 12 millió forint alatti árbevételt el nem érő kisvállalkozások kötelező adatszolgáltatás alóli mentesítésére.

Az ellenzéki párt kezdeményezésére a törvénymódosító javaslat május 16-a óta a kormány előtt van, várjuk a tárgysorozatba vételét és tekintettel arra, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség álláspontja is a fentieket támasztja alá, elsődlegesen a vendéglátóipari vállalkozások érdekeit szem előtt tartva, kérik annak mielőbbi elfogadását.

(alfahir.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Zelk Zoltán, Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas magyar költő, prózaíró, 2012-től a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Elkezdődött az ajánlásgyűjtés

Tegnap, április 20-án, szombaton kezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás kampányidőszaka. A jelöltek és jelölő szervezetek megkezdhetik az ajánlások gyűjtését.

Tovább olvasom »