A nap témája: A költekezés után megszorításokat tervez az Orbán-kormány

Az élet minden területét érinteni fogja Orbán Viktor miniszterelnök ,,költekezés utáni”, 750 milliárd forintos megszorítócsomagja – állítják a Jobbik, az MSZP és az LMP politikusai, akik erről az ellenzéki összefogás által létrehozott Egységben Magyarországért sajtóközpontjából tartottak közös, online sajtótájékoztatót kedden. (Fotó: Béli Balázs/Alfahír.)

Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője szerint a Fidesz a válság alatt ,,csúcsra járatta a haverok pénzelését“. Úgy véli, a magyar gazdaság nincs jó állapotban, rekord szinten az eladósodás, az infláció és a hiány is magas.

A politikus azt sérelmezte, hogy a kormány a megszorítás keretében 20 milliárd forintot von el a beruházások ösztönzésének területétől, valamint 6,5 milliárd forintot a foglalkoztatás támogatásától. Kifogásolta azt is, hogy a döntéshozatalba a munkavállalói érdekképviseleteket nem vonták be.

Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési frakciójának tagja úgy értékelte, hogy az egészségügyet is érinti a megszorítás, ami miatt fejlesztések maradhatnak el vagy szűrőprogramok bevezetése halasztódik.

A fiatalok külföldi nyelvtanulását sem támogatja a kabinet idén.

Hangsúlyosan szólt a mélyszegénységben élőkről, hozzátéve: hiába emelkedik a nyugdíj, a minimálbér vagy a közfoglalkoztatás díja, ha azt a pénzromlás ,,elégeti“.

Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője szerint az Orbán-kormány kifosztja a településeket, holott szerinte aki az önkormányzatokat sarcolja, az az embereket sarcolja.

Folytatódnak az elvonások, holott a településeknek a növekvő energiaárak vagy a minimálbér emelése miatt inkább kompenzációt kellene adni

– mondta.

Kijelentette, hogy sarcolás helyett adócsökkentésre lenne szükség, az önkormányzatok megkülönböztetése helyett egyenlő elbánásra, a haveri finanszírozás helyett pedig a rászorultsági és a feladatellátási alapú finanszírozásra.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink