A nap témája: A kormány kompromisszumra kényszerül az uniós pénzek miatt

Magyarország kész kompromisszumokra Brüsszellel a helyreállítási források feloldása érdekében – nyilatkozta Navracsics Tibor az Euronewsnak.

Az uniós források felhasználásáért felelős miniszter Brüsszelben tárgyal és úgy vélte, az év végéig sikerül megállapodni a Bizottsággal. 

Mivel Magyarország az utolsó EU-tagállam, amely nem kötött megállapodást az Európai Bizottsággal a nemzeti fellendülési tervről, célunk az, hogy a lehető leggyorsabban felgyorsítsuk a tárgyalásokat

– tette hozzá Navracsics Tibor.

Az Euronews felidézte, hogy a Bizottság továbbra is elutasítja a magyar gazdaságélénkítési terv jóváhagyását a jogállamiság miatti aggályok miatt, amelyekre a végrehajtó álláspont szerint nem számoltak.

Az aggodalmak az országszerte tapasztalható szisztematikus szabálytalanságokkal kapcsolatosak, amelyek magukban foglalják a korrupciót, a barátságtalanságot, a közbeszerzésekkel kapcsolatos csalásokat és a közpénzek elosztását

– írta Euronews kiemelve, hogy Magyarországon az EU egyik legmagasabb az egyajánlatos pályázatok aránya, amely alapján az egyetlen jelentkező cégnek ítélnek oda közbeszerzést.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

7 éve hunyt el Juhász Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar költő, szerkesztő, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

A Pápay diákjai kapták a sütivásár megmaradt finomságait

Az adventi gyertyagyújtáson jótékonysági sütivásárt tartott az Angyalsóhaj Alapítvány. A vasárnapi akcióra összegyűlt süteményekből megmaradt, becsomagolt finomságokat a Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskola diákjai kapták meg – adta hírül a polgármester férjéhez köthető szervezet.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Döntöttek, 7,5 milliárd eurót zárolnának, 5,8 milliárdot engednének Magyarországnak

Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára – adta hírül az MTI. Ehhez azonban szigorú kondíciók társulnak.

Tovább olvasom »