A nap témája: A kormány kompromisszumra kényszerül az uniós pénzek miatt

Magyarország kész kompromisszumokra Brüsszellel a helyreállítási források feloldása érdekében – nyilatkozta Navracsics Tibor az Euronewsnak.

Az uniós források felhasználásáért felelős miniszter Brüsszelben tárgyal és úgy vélte, az év végéig sikerül megállapodni a Bizottsággal. 

Mivel Magyarország az utolsó EU-tagállam, amely nem kötött megállapodást az Európai Bizottsággal a nemzeti fellendülési tervről, célunk az, hogy a lehető leggyorsabban felgyorsítsuk a tárgyalásokat

– tette hozzá Navracsics Tibor.

Az Euronews felidézte, hogy a Bizottság továbbra is elutasítja a magyar gazdaságélénkítési terv jóváhagyását a jogállamiság miatti aggályok miatt, amelyekre a végrehajtó álláspont szerint nem számoltak.

Az aggodalmak az országszerte tapasztalható szisztematikus szabálytalanságokkal kapcsolatosak, amelyek magukban foglalják a korrupciót, a barátságtalanságot, a közbeszerzésekkel kapcsolatos csalásokat és a közpénzek elosztását

– írta Euronews kiemelve, hogy Magyarországon az EU egyik legmagasabb az egyajánlatos pályázatok aránya, amely alapján az egyetlen jelentkező cégnek ítélnek oda közbeszerzést.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Szalagot kaptak a makói Kerisek is

Február 8-án a Keri szakképző iskola tanulóinak tűzték fel a végzősöknek hagyományosan járó kék szalagot, annak jelképeként, hogy képzésük utolsó szakaszába léptek.

Tovább »

A nap idézete

60 éve született Détár Enikő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink