Egy hét után végre reagált Farkas Éva a bartókosok költözésére és az épület sorsára

Makó polgármestere közleményében arról ír, az új Almási iskolaépület ,,mind a pedagógusok, mind pedig az oda járó gyermekek és családjaik örömére és megelégedésére szolgál majd“, a Bartók épület hasznosításáról még nem született döntés, az intézmény nevére pedig javaslatot tesz az önkormányzat a tankerületnek, hogy legyen ,,Makói Bartók Béla Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.”

Farkas Éva szerint ,,a közösségi médiában néhányan politikai ügyet, botrányt akarnak kelteni a Bartók Székhelyintézmény költözéséből.” Azt írja: az Almási utcán felépült új iskolaépület a térség legmodernebb, legfejlettebb iskolaépülete, a gyönyörű környezet pedig ideális körülményeket biztosít a hatékony és eredményes oktatáshoz, neveléshez. A ,,Szegedi utca 4-6 szám alatti iskolaépület a város tulajdonában áll, melynek eladásáról vagy további hasznosításáról nem történt egyeztetés, nem született képviselő- testületi döntés”.

Arra biztosítja az érintetteket, hogy ,,csak olyan döntést fogunk elfogadni, ami a gyermekek érdekét szolgálja. A Bartók Székhelyintézmény közössége pedig nem lehet semmivel sem kevesebb az eddigieknél!” Kitért arra is, ,,a cél jelen esetben nem lehet más, mint hogy a makói gyermekek jobb körülmények között részesüljenek egyre jobb minőségű oktatásban.”

A már említett névváltoztatási javaslaton kívül kérte, hogy az igényeeket figyelembe véve pedagógus kísérettel ellátott iskolabuszokat biztosítsanak a tanulók számára.

A polgármester azt javasolta, a szülők tegyék fel kérdéseiket a fenntartónak, kérjenek megoldást a felmerülő problémákra (a hétfői szülői értekezleten ez megtörtént, a szülők szerint kevés eredménnyel – a szerk.).

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Több ezren tüntettek a pedagógusok mellett és az oktatásért

Tüntetést szervezett több pedagógusszervezet szombat délután öt órára a Klebelsberg Központ Bajcsy-Zsilinszky úti épülete elé. A november 30-i elbocsájtások ellen tiltakoznak: három budapesti gimnáziumból nyolc tanárt rúgtak ki azonnali hatállyal. A szervezők szerint több ezren lehettek az eseményen – írja az Euronews.

Tovább »

A földhivatalokban is szünetel majd az ügyintézés

A legtöbb állami ügyfélszolgálathoz hasonlóan az ingatlanügyi hatóságoknál is szünetel december 22. és január 9. között az ügyintézés. Az ez idő alatt beérkezett kérelmeket a földhivatalok január 9-én dolgozzák fel, ezért az ügyfélszolgálatok legkorábban január 10-én nyitnak ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább olvasom »