A nap témája: A kormány különféle vészhelyzetekre hivatkozva már 2547 napja kerüli ki a parlamentet

Zártkörű találkozón beszélt magyar újságíróknak magyarországi ügyekről szerdán David Pressman, az USA magyarországi nagykövete – derül ki a 444 tudósításából.

A magyar kormánnyal szemben megfogalmazott kritikai észrevételei miatt a kormánypropagandában rendszeresen támadott diplomata ezen a találkozón válaszolt a magyar kormánynak, mely szerint Joe Biden azért nem hívta meg Magyarországot a 121 ország részvételével március 28. és 30. között tartandó ún. „demokráciacsúcsra”, mivel a kormány „sem a háború, sem a migráció, sem a gender ügyében” nem ért egyet Biden politikájával, hanem „Trump elnök úr” politikáját támogatják. Pressman szerint a meghívás elmaradása nem függ össze a korábbi vagy a mostani elnökhöz fűződő barátsággal, hanem sokkal inkább azzal, hogy

egy ország kormánya mennyire elkötelezett a demokratikus értékek iránt.

A demokratikus deficitre a nagykövet azt a példát hozta fel, hogy

A magyar kormány nemrégiben újra meghosszabbította a veszélyhelyzetet, és ezzel a különböző veszélyhelyzetek már több mint 2547 napja érvényben vannak Magyarországon, és ezalatt a kormány rendeleti úton hozhat törvényeket, a magyar parlament kikerülésével.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink