📷 Retro hangulatban telt a Juhász Gyula Nap

Lilahagymás zsíros-, tejfölös- és lekváros kenyér, PEZ cukor, szőlő Márka – ezek is kaphatóak voltak a retro büfében a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában szerdán. A hagyományos Juhász Gyula napi rendezvény idén a retro tematikájában telt, a ’70-es, ’80-as, 90-es évek hangulatát felidézve.

A mai napot megelőzően gyűjtésre kérték a diákokat a főszervezők, Erdei Klára és Kiss Éva Anna, miszerint mutassanak be retronak számító tárgyakat, így kávédarálót, kezattás magnót, írógépet, diavetítőt, moziplakátot, bakelitlemezt. Ezeket külön zsűrizték az osztályok közötti versenyen és beleszámított a végeredménybe – tudta meg a Makói Csípős Kovács Tibor igazgatótól.

Szerdán tanítás nélküli munkanap volt, reggel a diákok, tanárok belépésként egy Balaton-szeletet adtak le, ezt később kisorsolták. Felléptek a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió táncosai, majd egy 1 órás vicces, szórakoztató, színházi előadás az ókorba vitte vissza az iskolát.

Minden osztály előzetesen választott egy slágert, amit karaoke módon, beöltözve, táncolva adtak elő, ezt értékelte a zsűri is. A tombolasorsolást követően a tanárok egy rendhagyó retro produkcióval léptek fel, táncoltak, énekeltek, jelenetet adtak elő a diákoknak, akiknek nagyon tetszett a műsor.

Minden nappali tagozatos diák és pedagógus részt vett a Juhász Gyula Napon, nagyjából háromszázan. Az érettségi előtti utolsó etap kezdődik, az utolsó közös együttlét volt. A diákok a 30, 40, 50 évvel ezelőtti tárgyak által belepillanathattak a szüleik, nagyszüleik életébe, a pedagógusok pedig felidézhették, hogy az ő fiatalkorukban mi minden történt – fejtette ki az igazgató lapunknak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink