A nap témája: A kormány nem szórakozik, péntekre lezárják az egész Parlamentet

Speciális szabályokat vezetnek be a Parlament épületében péntekre, amikor a képviselők a pedagógus-életpályamodellről szóló törvényjavaslatot tárgyalják. Sem a turistákat, sem a parlamenti pártok vendégeit nem engedik be ezen a napon, és a korábban kiadott belépők sem érvényesek június 16-ra.

A hvg.hu információi szerint kedden a képviselők kaptak egy körlevelet a kizárólag június 16-ra érvényes speciális szabályokról. Ezek szerint

aznap nem engedik be sem a turistákat, sem a parlamenti pártok vendégeit az épületbe. Nem lesznek érvényesek a korábban kiadott napi belépők sem – ez a HVG szerint akár azt is jelentheti, hogy a sajtó képviselőit is kizárják.

Az intézkedést Bakos Emil gazdasági és működtetési főigazgató-helyettes jegyzi.

A speciális szabályokkal vélhetően annak akarják elejét venni, hogy a státusztörvény elfogadását ne tudják tiltakozással megzavarni. Erre korábban már volt példa: tavaly decemberben a Tanítanék Mozgalom aktivistái a „Tanítanék” szót rajzolták ki a pólóikra írt betűkből az ülésteremben. Ők akkor az LMP-frakció vendégeiként jutottak be, amiért később Kövér László házelnök fél évre megvonta a frakció beléptetési jogát. Ez éppen lejárna péntekig.

A Parlament előtt, a Kossuth téren azonban lesz tüntetés a státusztörvény ellen, a tiltakozást az Adom Diákmozgalom hirdette meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »