A nap témája: A kormány törvényt sértett a háborúzó ellenzékről szóló ,,covid-hírlevelével”

A Kúria a Nemzeti Választási Bizottság határozatát részben megváltoztatva megállapította, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ 2022. február 24-én az info@kormany.hu e-mail-címről küldött hírlevelével megsértette a választási eljárásról szóló törvényt.

A kiküldött levélben az állt:

Éppen ezért felelőtlennek tartjuk és nem támogatjuk azt az ellenzéki álláspontot, hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajna területére.

A felülvizsgálati eljárási illetéket az állam viseli, a végzés ellen jogorvoslatnak nincs helye – közölte a Kúria. A 24.hu emlékeztet rá, hogy ezzel a döntéssel megváltoztatták a Nemzeti Választási Bizottság korábbi határozatát, amely ellen a DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd adott be közös felülvizsgálati kérelmet.

Az ellenzék korábban azt kifogásolta, hogy a kormány és a Miniszterelnöki Kabinetiroda a vakcinaregisztráció során megadott címekre küldte ki „A Kormány álláspontja az ukrán helyzetről” címet viselő, de valójában az ellenzéket támadó levelet.

A Kúria végzése az, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ a hírlevele tartalmával megsértette az esélyegyenlőség elvét és a rendeltetésszerű joggyakorlás elvét is.

A kormányoldal szerint az ellenzék fegyvereket és katonákat akar küldeni Ukrajnába.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink