A nap témája: A legszegényebbeket sújtja az MVM piaci ára

A 24.hu úgy értesült, hogy a Magyar Villamos Művek (MVM) feltöltőkártyás villanyórái piaci áron számolnak augusztus elseje óta.

Vagyis éppen a legszegényebb embereknek mérik a legdrágábban az áramot, azoknak, akik semmiképpen nem akarnak többet fogyasztani egy meghatározott mennyiségnél, nehogy hátralékuk legyen.

Először egy albérletben lakó olvasójuk jelezte, hogy az MVM csak piaci áron kínálja fel az előrefizetős mérő az áramot, amikor online próbálta azt feltölteni. Általában 20 ezer forintért vásárol áramot egyszerre. Ez látszik is a májusi bizonylatán, hogy akkor még 19 977 forintért kapott 522 kWh áramot, azaz 38,27 forintot fizetett egy kilowattóráért.

Augusztus 2-án azonban a 19 895 forintért már csak 284 kWh-t kapott, vagyis 70 forintos áron számolt a gép, ami egyenlő az augusztustól érvényes lakossági piaci árral.

Egy másik ügyfél kipróbálta kedden éjfél előtt nem sokkal, hogy tényleg drágábban adják-e az áramot. Majd mivel nem akart hinni a szemének, éjfél után is próbálkozott. Ő havonta ötezer forintért szokott áramot venni, júliusban

ennyi pénzért még 132 kWh-t kapott, kedden éjfél előtt már csak 75 kWh-t ajánlott neki a rendszer, éjfél után azonban már 79 kWh-t.

A keddi és szerdai mennyiség közötti eltérés szintén alátámasztja, hogy kedden még piaci áron mértek az órák, szerdán azonban már nem teljes egészében, de 7 kWh felett igen.

A 24.hu megkereste az MVM-et, de a szolgáltató csak egy propaganda választ adott. Azt írták, a kormány célja, hogy a háború és a brüsszeli szankciók miatt kialakult energiaválság alatt is megvédje a magyar családokat és garantálja a megfizethető energiát.

A rezsicsökkentés ezután is megmarad minden család számára

– írta válaszában a Magyar Villamos Művek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink