Magyarcsanádon tartott közösségépítő programot a megyei önkormányzat

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat rendezvénysorozata a múlt héten Magyarcsanádra érkezett – számolt be róla az önkormányzat oldala.

Bagi Alexandra világbajnok vezetésével a helyi óvodások oviolimpián mérték össze tudásukat, majd a színpadon következett a Kacagó Bábszínház előadása, akik a Piroska és a Farkast adták elő.

A délelőtt során a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat kiadványait meg lehetett tekinteni mind digitálisan, mind kézzel foghatóan. Marsovszki Etelka: Etus Néni Mesél című kiadványát egy kötetlen beszélgetés formájában mutatta be a könyv írója.

Az Alföldi Szabadidő Egyesület-Hód Baranta Szakosztálya vezetésével íjászatra, ostorcsattogtatásra és egyéb katonai harci formák kipróbálására nyílt lehetőség.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark múzeumpedagógusaival a bőrrel való bánásmód technikáját sajátíthatták el a résztvevők. Horváth Éva, helyi könyvszobrász különleges alkotásait hozta el a rendezvényre.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat kollégái szintén készültek kézműves foglalkozásokkal, a vendégek gyöngyöt fűzhettek, levendulabatyut, hűtőmágneseket készíthettek.

A nap során a Román Nemzetiségi Házban kiállítások várták a látogatókat, ahol meg lehetett tekinteni a Nemzetiségi Falvédő gyűjteményt és Szerb Nemzetiségi kereszteket. Magyarcsanád gazdag vallási örökségben, így egész nap látogatható volt a Református templom, Román Ortodox templom és a Szerb Pravoszláv templom.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Magyarcsanádi Főzőkonyha közös ebéddel vendégelte meg a résztvevőket.

Délután a színpadon a helyi néptáncegyesületetek mutatták be különböző nemzetiségi táncaikat, elsőként a Doina Biharului Román Hagyományőrző Táncegyüttes műsora következett, majd a Magyarcsanádi Cigány Hagyományőrző Tánccsoport előadását láthatták, majd Tariné Tóth Hajnalka, a Kerekes Márton Népdalkör és Citerazenekar vezetőjének bemutatója következett.

A színpadi produkciók sorát a Csák László és Barátai koncertje követte, majd a rendezvény zárásaként a Szentesi Jövőnkért Néptáncegyüttes táncosai bemutatták Dél-Alföldi táncaikat, végül egy közös táncházzal zárult a nap – olvasható a csongrad-megye.hu-n.

(Fotók: csongrad-megye.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink