? A nap témája: Áfacsökkentés helyett ,,szénné adóztatják” a magyar embereket

,,Eltörlik az alapvető élelmiszerek áfáját, no nem itthon, hanem Spanyolországban a hírek szerint” – világított rá Z. Kárpát Dániel szerdai online sajtótájékoztatóján.

A Jobbik alelnöke ezért újfent hangsúlyozta:

A magyar családok terheinek csökkentése érdekében a Jobbik követeli az alapvető élelmiszerek, a gyermekgondozáshoz szükséges eszközök és a rezsiköltségek áfájának nullára csökkentését vagy jelenős mérséklését.

A párt alelnöke szerint mindezt, valamint a Jobbik saját költségvetési csomagjának elfogadását bőven lehetővé tenné az, hogy az Orbán-kormány még az eredetileg tervezettnél is jóval több adót kíván beszedni a magyar polgároktól 2023-ban, jelesül áfa és szja formájában.

A konzervatív ellenzéki párt politikusa a kormány rendelettel módosított költségvetése kapcsán kiemelte: 

Látható, hogy a magyar embereket ,,szénné adóztatják” Magyarországon, mivel például csak a tervezett áfabevételek 1200 milliárd forinttal nőttek az idei évre. 

Z. Kárpát emlékeztetett, a Fidesz azzal érvel az áfacsökkentés ellen, hogy az intézkedés hatására nem csökkennének a fogyasztói árak, mondván, a különbözetet a kereskedők nyelnék le. A Jobbik szerint ugyanakkor ez kivédhető egy olyan nyilvános, ,,színkódos” informatikai rendszer működtetésével, ami megmutatná, hogy az árnövekedés mögött állnak-e valódi piaci folyamatok vagy sem.

A Jobbik parlamenti képviselője úgy véli, a tervezett növekvő adóbevételek lehetővé tennék a magyar kis- és közepes vállalkozások támogatását is a munkahelyek megőrzése érdekében, sőt, még a bérszínvonal is emelkedésnek indulhatna.

Nem engedünk a családok támogatásából, és elvárjuk az áfacsökkentést az új költségvetésben szereplő pluszbevételből

– szögezte le Z. Kárpát Dániel.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink