Csak három vármegyében boldogtalanabbak a lakók, mint Csongrád-Csanádban

A Pénzcentrum 2022-ben is elkészítette a Nagy Boldogságtesztjét, melyből kiderült hogy miképp érzik magukat a magyarok a bőrükben, milyen az anyagi helyzetük, biztonságban érzik-e magukat. A kérdőívet több mint 30 ezren töltötték ki.

Hazánk legelégedettebb emberei Vas vármegyében élnek, míg és Győr-Moson-Sopron, Pest megye és a főváros csak hajszállal marad el. A legboldogtalanabb honfitársaink Nógrád, Borsod-Abaúj és Bács-Kiskun vármegyében élnek, majd Csongrád-Csanád következik.

Ami az anyagi helyzetet illeti, lakóhely szerint Győr-Moson-Sopron és a főváros vezet, ott érzik tehát leginkább magukat anyagi biztonságban a magyarok, de szintén elöl végzett Vas és Pest. Ez tökéletesen összecseng a statisztikai hivatal adataival, és az egyéb felmérésekkel: a fővárosban és a nyugati határ mentén keresnek a legjobban az emberek. A lista végén kullog Szabolcs és Nógrád, őket Borsod, Bács, Békés és Csongrád követi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »