A nap témája: Brutális áremelkedés jön a benzinkutakon hétfőtől

Pénteken a magyarországi töltőállomások zöme anyavállalatától megkapta a 21 forintos hétfői üzemanyag-áremelésre vonatkozó utasítást – értesült a Népszava piaci forrásokból.

Hernádi Zsolt MOL-vezér tavaly november végén jelentette be, hogy januártól 41 forintos drágulás várható. Az üzemanyagok jövedéki adójának újévtől hatályos, bruttó 41 forintos emeléséből a magyar olajvállalat saját költségére csak 20 forintot érvényesít.

A fennmaradó 21 forintot pedig január 15-ével, vagyis hétfővel építi kiskereskedelmi tarifáiba.

A közel félezer töltőállomásával piacvezető Mol lépéseit a versenytársak, ha kelletlenül is, de lekövették – írta a lap.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy európai uniós szabály miatt januártól nálunk is jelentősen emelik a benzinre és a gázolajra kivetett jövedéki adó mértékét, ám a Fidesz-kormány kicsit túllőtt a célon, amikor az adókat egészen 420 forintos euróáárfolyamnak megfelelő szintre emelte, pedig kevesebb is elég lett volna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »