Januárban állhat csatarendbe Földeák tűzoltóautója

Az új jármű már tavaly júliusban megérkezett Földeákra, csak a szakhatósági eljárások, honosítás, forgalomba helyezés sokáig tartott.

A földeáki önkormányzat tájékoztatása szerint a hátsó tűzoltó létra visszajelző rendszerét is kiépítették, ezzel az autó megkapta a forgalomba helyezéshez szükséges ,,Megfelelőségi nyilatkozatot, igazolást”, amely nélkül nem lehetett azt használatba venni. December 29-én pedig az éves műszaki vizsgára viszik.

A község egy határon átnyúló pályázat segítségével tudta megvásárolni a járművet, a partner település az 1.300 lélekszámú romániai Valkány volt. A projektben 70-70 millió forintot kapott a két település, Földeák még 10 millió forint önerőt tett hozzá.

A község közlése szerint a tűzoltóautó az önkormányzat tulajdonában marad a pályázati kiírás értelmében és üzemeltetésre adja azt át az Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink