A nap témája: Havi 60 ezres ösztöndíj járhat az egyetemistáknak, ha a kormány „polgári” értékeit vallják és terjesztik

A Fúzió Ösztöndíj Programra a 444 bukkant rá pénteken a kormánykézbe került szoljon.hu-n, de az ösztöndíjat hirdető PR-cikk az összes megyei lapban megtalálható.

Eszerint a Fidesz-székházba bejegyzett, a Fidelitas elnöke által 2012-ben létrehozott Szövetség az Új Nemzedékért Alapítvány öt hónapon át nettó 60 ezer forintot folyósít azoknak a hallgatóknak, akik a program időtartama alatt

„publikációkat, véleménycikkeket írnak és jelentetnek meg, hallgatótársaik körében közösségszervező feladatokat látnak el, valamint rendezvények szervezésében működnek közre.”

A propagandista Fúzió Hallgatói Közösség tagjai még az önkormányzati választások előtt, augusztus elsejétől kezdik tevékenységüket, bár jelentkezni nem sok idejük maradt a pénteken közzétett hirdetésre, vasárnap ugyanis már le is zárul a jelentkezés. Addig is egy önéletrajzot és egy oldalnyi esszét várnak az alábbi témák valamelyikében:

  • Az egyén szabadsága vagy a közösség érdeke fontosabb?
  • Helyettesíthető-e az atomenergia más energiaforrásokkal?
  • Hogyan látod az Európai Unió jövőjét az elkövetkezendő tíz évben?
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Könnyű úgy reménykedni, hogy meg sem fordul a fejedben a reménytelenség érzése. A remény azt jelenti, akkor bízunk akár a lehetetlenben, akár a csodában, amikor bizonytalan a holnapunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Már tízezren regisztráltak ellenzéki szavazatszámlálónak jövőre

Már tízezren regisztráltak szavazatszámlálónak a Tiszta Választásokért Alapítvány 20k22 programjában. További tízezer önkéntesre még szükség van ahhoz, hogy a 2022-es parlamenti választásokon az ország 3200 településének minden szavazókörében legyen két, nem kormánypárti delegált – közölte az alapítvány néhány napja.

Tovább olvasom »