A nap témája: Kásler azzal buzdít oltásra, hogy a pálinka nem véd a koronavírustól

Az emberi erőforrások minisztere komoly szakmai érvekkel buzdít az oltásra.

Az oltási akcióhétről, a koronavírus kezelésének legújabb eljárásrendjéről, az oltással kapcsolatos tévhitekről is beszélt Kásler Miklós az Életközelben című műsorban.

Szerinte sokan azt gondolják, hogy a rendszeresen és megfelelő mértékben fogyasztott alkohol megvéd a vírustól. Kásler Miklós úgy véli, ez a félreértés azon alapul, hogy az alkoholban lévő fertőtlenítőszerek a vírust elpusztítják. De ez nem igaz a koronavírusra.

A pálinkának egészen más szerepe van az ember életében

− tette hozzá.

Tavaly novemberben a Parlamentben azzal szembesítették Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy miközben az otthon főzött pálinka adómentességéért a falig elment a kormány, addig 27 százalékos áfával sújtják az alapvető élelmiszereket, mire válaszában Orbán Viktor azt mondta, az ő fölfogása szerint alapvető élelmiszernek minősül a pálinka.

(alfahir.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

76 éve született Máté Péter, magyar énekes, hangszerelő, zeneszerző és zongorista. Közel 150 dal szerzője és előadója. Dalai évtizedekkel halála után is nagy népszerűségnek örvendenek.

Tovább »

Centenáriumát ünnepli a makói Keri

Méltó módon szeretnék megünnepelni ezt a száz évet, számítanak az egykori keris diákokra is, részvétellel, vagy egyéb támogatással – hangzott el a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium pénteki sajtótájékoztatóján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink