A nap témája: Kásler azzal buzdít oltásra, hogy a pálinka nem véd a koronavírustól

Az emberi erőforrások minisztere komoly szakmai érvekkel buzdít az oltásra.

Az oltási akcióhétről, a koronavírus kezelésének legújabb eljárásrendjéről, az oltással kapcsolatos tévhitekről is beszélt Kásler Miklós az Életközelben című műsorban.

Szerinte sokan azt gondolják, hogy a rendszeresen és megfelelő mértékben fogyasztott alkohol megvéd a vírustól. Kásler Miklós úgy véli, ez a félreértés azon alapul, hogy az alkoholban lévő fertőtlenítőszerek a vírust elpusztítják. De ez nem igaz a koronavírusra.

A pálinkának egészen más szerepe van az ember életében

− tette hozzá.

Tavaly novemberben a Parlamentben azzal szembesítették Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy miközben az otthon főzött pálinka adómentességéért a falig elment a kormány, addig 27 százalékos áfával sújtják az alapvető élelmiszereket, mire válaszában Orbán Viktor azt mondta, az ő fölfogása szerint alapvető élelmiszernek minősül a pálinka.

(alfahir.hu nyomán)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

100 éve született Pilinszky János, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

200 millióért semmisítenek meg 5 milliárd forint értékű tesztet

Közel 5 milliárd forint értékű, tavaly beszerzett PCR-teszt megsemmisítését rendelhette el az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ), miközben erősen terjed a delta variáns Magyarországon, és napi több tízezer mintavétel történik azt országban – írja egy megbízható forrásra hivatkozva a Jelen. A lap úgy tudja, hogy a teszteket azért semmisítik meg, mert lejártak.

Tovább olvasom »