Dr. Hadik György szerint mindegy, hogy ők, vagy a posta viszi ki az utalványokat

Mint arról beszámoltunk, bár a központi kommunikáció szerint Makó a legfertőzöttebb város a megyében és minél kevesebb kontaktra kell törekedni, az önkormányzati képviselők személyesen viszik ki a utalványokat a makói nyugdíjasoknak. A makói fideszes képviselő, a kórház sebész főorvosának szerint ennek nincs jelentősége.

Az orvos-képviselő a szerdai testületi ülésen fejtette ki gondolatait ennek kapcsán. Hadik úgy véli, ha a postás viszi ki, akkor is hasonló helyzet van, azzal a különbséggel, hogy ő egyszerre viszi ki az utalványokat a városban, az adott körzetben. Szerinte ,,túl kell lépünk azon, hogy félünk a járványtól, be kell vállalni ezt, a fáradtságot, hogy mindenkihez eljuttassuk.”

Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertette, a kézbesítéshez protokollt adott ki az önkormányzat. Eszerint javasolt az orrot és szájat eltakaró maszk és gumikesztyű használata, a tollal való aláírás miatt fertőtlenítőszert adtak a képviselőknek és javasolják a másfél méteres távolság megtartását az adminisztráció közben. Ha megoldható, akkor teraszon, vagy kapuban történjen az átadás, ne az épületen belül.

Ehhez képest Kovács Sándor fideszes képviselő pont egy olyan fotót tett közzé, ahol maszk és kesztyű nélkül csönget be egy házba:

Fotó: Kovács Sándor önkormányzati képviselő Facebook oldala

A postánál egyébként már aláírás nélkül kezelik a névre szóló leveleket, mindössze a személyi igazolvány számunkra van szükség. A postai kézbesítés 5 millió forintba került volna, hogy végül miért a képviselők viszik ki, az nem derült ki.

A képviselők múlt héten péntek kezdték meg a 10 ezer forint értékű utalványok kézbesítését.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Szegeden online lesz gyertyagyújtás, de a vásárt megtartják

A szegediek biztonsága érdekében 2021-ben kizárólag az online térben tartja meg Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata az adventi gyertyagyújtást, ugyanakkor a Dóm téri karácsonyi vásárt megrendezik a hatályos jogszabályok betartásával – közölte az önkormányzat hétfőn.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

200 millióért semmisítenek meg 5 milliárd forint értékű tesztet

Közel 5 milliárd forint értékű, tavaly beszerzett PCR-teszt megsemmisítését rendelhette el az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ), miközben erősen terjed a delta variáns Magyarországon, és napi több tízezer mintavétel történik azt országban – írja egy megbízható forrásra hivatkozva a Jelen. A lap úgy tudja, hogy a teszteket azért semmisítik meg, mert lejártak.

Tovább olvasom »