Dr. Hadik György szerint mindegy, hogy ők, vagy a posta viszi ki az utalványokat

Mint arról beszámoltunk, bár a központi kommunikáció szerint Makó a legfertőzöttebb város a megyében és minél kevesebb kontaktra kell törekedni, az önkormányzati képviselők személyesen viszik ki a utalványokat a makói nyugdíjasoknak. A makói fideszes képviselő, a kórház sebész főorvosának szerint ennek nincs jelentősége.

Az orvos-képviselő a szerdai testületi ülésen fejtette ki gondolatait ennek kapcsán. Hadik úgy véli, ha a postás viszi ki, akkor is hasonló helyzet van, azzal a különbséggel, hogy ő egyszerre viszi ki az utalványokat a városban, az adott körzetben. Szerinte ,,túl kell lépünk azon, hogy félünk a járványtól, be kell vállalni ezt, a fáradtságot, hogy mindenkihez eljuttassuk.”

Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertette, a kézbesítéshez protokollt adott ki az önkormányzat. Eszerint javasolt az orrot és szájat eltakaró maszk és gumikesztyű használata, a tollal való aláírás miatt fertőtlenítőszert adtak a képviselőknek és javasolják a másfél méteres távolság megtartását az adminisztráció közben. Ha megoldható, akkor teraszon, vagy kapuban történjen az átadás, ne az épületen belül.

Ehhez képest Kovács Sándor fideszes képviselő pont egy olyan fotót tett közzé, ahol maszk és kesztyű nélkül csönget be egy házba:

Fotó: Kovács Sándor önkormányzati képviselő Facebook oldala

A postánál egyébként már aláírás nélkül kezelik a névre szóló leveleket, mindössze a személyi igazolvány számunkra van szükség. A postai kézbesítés 5 millió forintba került volna, hogy végül miért a képviselők viszik ki, az nem derült ki.

A képviselők múlt héten péntek kezdték meg a 10 ezer forint értékű utalványok kézbesítését.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

62 éve született Csuja Imre, Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Momentum szegedi politikusa szerint sem lehet kitermelni a makói gázt

A Momentum szegedi alelnöke, Halász Noémi, földtudományi szakember szerint a makói gázkitermelés sokkal nehezebb annál, mint ahogy Gulyás Gergely gondolja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón arról beszélt, hogy növelik a hazai gázkitermelést 1,5 milliárd köbméterről legalább 2 milliárd köbméterre, a mostani gázár mellett a makói palagáz kitermelése is megéri.

Tovább olvasom »