Kriminalisztikai Oktató Kabinetet avattak fel Szegeden

A bázis célja, hogy a rendőrség munkatársai mellett, a rendészeti és jogi felsőoktatásban résztvevő hallgatók is fejleszteni tudják kriminalisztikai tudásukat.

A kabinetet szerdán ünnepélyes keretek közt adta át a két együttműködő, dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és prof. dr. Görög Márta egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem, Állam-és Jogtudományi Karának (ÁJTK) dékánja.

Köszöntőjében a főkapitány hangsúlyozta: a szakkabinet átadása is mutatja, hogy folytatódik az egyetem és a főkapitányság között több éve elkezdődött együttműködés. A bűnüldözés és a jogászi hivatás folyamatos és szakszerű képzést, önképzést és fejlődést követelő, gyakorlatérzékeny szakma. Az oktató kabinet a szakmaiság figyelembevételével készült, a rendészettudomány és a jogtudomány elméleti és gyakorlati ötvözésével – tette hozzá dr. Polyák Zsolt dandártábornok.

Prof. dr. Görög Márta kiemelte: mind a Szegedi Tudományegyetem, annak Jogi kara, illetőleg a rendőr-főkapitányság elkötelezett a tudás, a tudástranszfer, a tapasztalati tudás mellett. És elkötelezett a tehetséggondozás és az együttműködés mellett.

A szakmai műhely a kriminalisztika szinte teljes spektrumában igyekszik a célközönség részére realisztikus, beállított oktatótermekkel segítséget adni egy mélyebb ismeretszint megszerzéséhez. Kialakítottak és berendeztek két vagyon elleni, egy élet elleni bűncselekmények és egy rendkívüli halálesetek helyszíneit bemutató termet, egy bűnügyi technikai laboratóriumot, egy szemináriumi helyet, valamint két krimináltaktikai oktatótermet.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A Jobbik továbbra is határőrt követel a kerítés mellé

A Jobbik már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy a migrációs helyzet hosszú távon komoly kihívások elé fogja állítani hazánkat, ezért hosszú távú megoldásra van szükség. A kormány azonban erről nem gondoskodott, sőt átverte a magyar embereket – írja közleményében az ellenzéki párt.

Tovább olvasom »