Kriminalisztikai Oktató Kabinetet avattak fel Szegeden

A bázis célja, hogy a rendőrség munkatársai mellett, a rendészeti és jogi felsőoktatásban résztvevő hallgatók is fejleszteni tudják kriminalisztikai tudásukat.

A kabinetet szerdán ünnepélyes keretek közt adta át a két együttműködő, dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és prof. dr. Görög Márta egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem, Állam-és Jogtudományi Karának (ÁJTK) dékánja.

Köszöntőjében a főkapitány hangsúlyozta: a szakkabinet átadása is mutatja, hogy folytatódik az egyetem és a főkapitányság között több éve elkezdődött együttműködés. A bűnüldözés és a jogászi hivatás folyamatos és szakszerű képzést, önképzést és fejlődést követelő, gyakorlatérzékeny szakma. Az oktató kabinet a szakmaiság figyelembevételével készült, a rendészettudomány és a jogtudomány elméleti és gyakorlati ötvözésével – tette hozzá dr. Polyák Zsolt dandártábornok.

Prof. dr. Görög Márta kiemelte: mind a Szegedi Tudományegyetem, annak Jogi kara, illetőleg a rendőr-főkapitányság elkötelezett a tudás, a tudástranszfer, a tapasztalati tudás mellett. És elkötelezett a tehetséggondozás és az együttműködés mellett.

A szakmai műhely a kriminalisztika szinte teljes spektrumában igyekszik a célközönség részére realisztikus, beállított oktatótermekkel segítséget adni egy mélyebb ismeretszint megszerzéséhez. Kialakítottak és berendeztek két vagyon elleni, egy élet elleni bűncselekmények és egy rendkívüli halálesetek helyszíneit bemutató termet, egy bűnügyi technikai laboratóriumot, egy szemináriumi helyet, valamint két krimináltaktikai oktatótermet.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Az új határvadászok tizede már felmondott

Augusztus 15. és november 21. között 86 szerződéses határvadász fel is mondott (hatósági szakzsargonnal élve: benyújtotta lemondó nyilatkozatát) – tudta meg a Magyar Hang az Országos Rendőr-főkapitányságtól. Vagyis, az aktív állomány tizede már lemorzsolódott, hiszen a felmondás azonnal hatállyal megszünteti a rendőrségi jogviszonyt.

Tovább »

Fejlemény a Bartók-ügyében: a bíróság mérlegelés nélkül utasította el tiltakozó szülők kérelmét

Az ítélőtábla nem mást mondott, minthogy a bíróság iratellenes érvre alapozva, mérlegelés nélkül utasította el a kérelmünket – azaz nem létezik semmilyen irat, amire hivatkozhat a tankerület, hogy jogosan van a Bartók az Almásiban. Szóval indul a második menet – adta hírül a bartókos szülők jogi képviselője az iskoláért összefogott csoportban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Az új határvadászok tizede már felmondott

Augusztus 15. és november 21. között 86 szerződéses határvadász fel is mondott (hatósági szakzsargonnal élve: benyújtotta lemondó nyilatkozatát) – tudta meg a Magyar Hang az Országos Rendőr-főkapitányságtól. Vagyis, az aktív állomány tizede már lemorzsolódott, hiszen a felmondás azonnal hatállyal megszünteti a rendőrségi jogviszonyt.

Tovább olvasom »

2024-re készülnek el a szegedi harmadik híd engedélyes kiviteli tervei

A szegedi déli Tisza-híd engedélyes kiviteli tervei 2024 augusztusára készülnek el – közölte a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese szerdán a csongrád-csanádi megyeszékhelyen. Nyul Zoltán, a beruházásról rendezett közmeghallgatáson azt mondta, a híd és a kapcsolódó utak tervezése összetett feladat, amely egyben fontos városfejlesztési projekt, hiszen a város közlekedésében meghatározó nagykörút befejezését is jelenti.

Tovább olvasom »