A nap témája: Kitalálta a kormány a köz nélküli közmeghallgatást

A Magyar Közlönyben megjelent egy új kormányrendelet miszerint „a közigazgatási hatósági eljárásban közmeghallgatás az érintettek személyes megjelenése nélkül” megtartható.

E rendelet értelmében nemigen lesz több hangos és botrányos közmeghallgatás, mint például a debreceni akkumulátorgyár ügyében volt – köz nélküli közmeghallgatások lesznek.

A háborús veszély idején érvényes kormányrendelet kimondja:

A közigazgatási hatósági eljárásban közmeghallgatás az érintettek személyes megjelenése nélkül is megtartható.

A rendelet szerint az önkormányzatoknak lehetősége van arra, hogy a közmeghallgatásokat úgy tartsák meg, hogy azon nem jelennek meg személyesen a helyi lakosok, valamint a helyben érdekelt szervezetek képviselői.

Mostantól elég az eljáró hatóság honlapján közzé tenni „az érintettek közmeghallgatásban való részvétele szempontjából lényeges” információkat. Emellett a közmeghallgatás eredményessége érdekében „más alkalmas eszközt – így különösen helyi műsorszóró szolgáltatást, interaktív kommunikációt lehetővé tevő információtechnikát, hirdetményi vagy közösségi felületeket – is igénybe vehet” .

(Fotó: közmeghallgatás a debreceni akkumulátorgyár ügyében/Facebook)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink