Orbán és Rogán körének korrupciógyanús ügyeiben nyomozó újságírót is megfigyeltek

A 2019 tavaszán még az Átlátszónál korrupciót feltáró anyagon dolgozó Csikász Brigitta telefonján is megtalálták a Pegasus nevű kémszoftver nyomait a szakértők – írja a Direkt36. Ő volt az a személy, aki a lehallgatási botrány kirobbanásakor azt kérte, neve ne kerüljön nyilvánosságra, de most azt mondta, azért vállalja mégis a nevét, mert elindult a nyomozás. Jobbnak tartja, ha ő vállalja fel, mintha a tudta nélkül kikerülne.

A telefon technikai vizsgálata

bebizonyította, hogy 2019 áprilisa és novembere között többször is feltörték Csikász telefonját,

hozzáférhettek az azon tárolt adatokhoz, valamint mikrofonját, kameráját is távolról tudták kezelni. Csikász ekkor az Átlátszónál, egy olyan többrészes cikksorozaton dolgozott, melyben uniós pénzekkel kapcsolatos korrupciógyanús ügyeket tárt fel.

Szépen sorban jöttek ki a cikkek, el tudom képzelni, hogy felkeltette a figyelmet az, hogy megjelent az első, második, a következő. Lehet, hogy érdekelte őket, hogy mire megy ki az egész

– mondta Csikász a Direkt36-nak.

Ezekben az ügyekben az OLAF is vizsgálódott, és többek között Rogán Antallal kapcsolatban álló személyek, valamint Orbán Viktor miniszterelnök fogorvosának érintettsége is előkerült.

Csikász az oknyomozás során arra jutott, hogy az OLAF jelzései ellenére a magyar hatóságok nem voltak hajlandóak vagy képesek kinyomozni az uniós pénzek gyanús elköltését.

A tényfeltáró újságíró megállapította, hogy több alkalommal is

olyan napon törték fel a telefonját, amikor egy, a magánnyomozók tevékenységéről szóló –– cikk elkészítéséhez voltak találkozói.

Ez a cikk végül 2019 októberében jelent meg.

Ugyanakkor megjegyezte azt is, már korábban is szóltak neki, hogy időről időre lehallgatják, megfigyelik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »