A nap témája: Másfél hét múlva újra sztrájkolnak a pedagógusok

Egységes sztrájknapot hirdetett a köznevelési és szakképzési intézményekben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) április 24-ére – mondta a Népszavának Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője, aki arról is beszélt, hogy emellett az érdekképviselet hálózatépítésbe is kezdett.

A szakszervezet szerdán ült le ismét tárgyalni a kormány képviselőivel az új pedagógus-státusztörvényről. Nagy abban bízik, hogy végre kiderül, pontosan milyen szakmai javaslatokat fogadott el a kormány.

Mint mondta,

az eddigi találkozókat ugyanis nem lehet egyeztetésnek tekinteni: a köznevelési államtitkárság részéről csak meghallgatták és „nyugtázták” az észrevételeket, kritikákat, de semmilyen párbeszéd, szakmai vita nem alakult ki.

Mint ismert, a Belügyminisztérium még március 2-án tette közzé a pedagógusok további béremeléséről és a köznevelést érintő kérdésekről szóló jogszabálytervezetet, amiben egyebek mellett a nagy vihart kavart teljesítményértékelés bevezetése, illetve a bérrendezés kérdése is szerepel.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Zajlik a makói szakrendelő felújítása

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból korszerűsítik a járóbeteg-szakellátást a makói és a hódmezővásárhelyi kórházban – tájékoztatta a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ az MTI-t.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

,,A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel! Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet”- írja csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Tovább olvasom »