A nap témája: Másfél hét múlva újra sztrájkolnak a pedagógusok

Egységes sztrájknapot hirdetett a köznevelési és szakképzési intézményekben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) április 24-ére – mondta a Népszavának Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője, aki arról is beszélt, hogy emellett az érdekképviselet hálózatépítésbe is kezdett.

A szakszervezet szerdán ült le ismét tárgyalni a kormány képviselőivel az új pedagógus-státusztörvényről. Nagy abban bízik, hogy végre kiderül, pontosan milyen szakmai javaslatokat fogadott el a kormány.

Mint mondta,

az eddigi találkozókat ugyanis nem lehet egyeztetésnek tekinteni: a köznevelési államtitkárság részéről csak meghallgatták és „nyugtázták” az észrevételeket, kritikákat, de semmilyen párbeszéd, szakmai vita nem alakult ki.

Mint ismert, a Belügyminisztérium még március 2-án tette közzé a pedagógusok további béremeléséről és a köznevelést érintő kérdésekről szóló jogszabálytervezetet, amiben egyebek mellett a nagy vihart kavart teljesítményértékelés bevezetése, illetve a bérrendezés kérdése is szerepel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »