Iskolaőröknek tartottak továbbképzést Szegeden

A szakmai nap tegnap volt, Szabó Péter r. százados, az ORFK Iskolapartnerségi Osztályának helyettes vezetője nyitotta meg.

Beszédében kitért az iskolaőrök feladatkörének fontosságára, az iskolai életben betöltött hangsúlyos szerepükre. Felvázolta az iskolaőri rendszer múltját, jelenét, valamint a jövőbeni elvárásokat.

A nap elsősegély ismeretekkel kezdődött és pszichológiai, valamint kommunikációs feladatokkal folytatódott. Az iskolaőröknek megrendezett szituációkon keresztül nyílt lehetőségük a gyakorlatban alkalmazni és elmélyíteni megszerzett tudásukat. A továbbképzés tematikájának összeállításakor fő szempont volt, hogy az iskolaőrőrök mindennapi munkájuk során jól hasznosítható ismereteket kapjanak.

A helyzetgyakorlatokat követően a képzésbe bevont előadóknak, intézkedéstaktikai oktatóknak, trénernek és pszichológusnak a segítségével közösen értékelték ki és vitatták meg a tapasztaltakat.

(Fotó: Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Zajlik a makói szakrendelő felújítása

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból korszerűsítik a járóbeteg-szakellátást a makói és a hódmezővásárhelyi kórházban – tájékoztatta a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ az MTI-t.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Rendvédelmi napot rendeztek a Kálvin Téri Református Általános Iskolában

A diákok és pedagógusok kedden először történelmi utazást tehettek a „Petőfi 200” Emlékév alkalmából az 1848/49-es szabadságharc Szegedi 3. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület jóvoltából, majd a hódmezővásárhelyi Kinizsi Pál 30. páncélozott Gyalogdandár Helyőrség Támogató Parancsnokság Komendáns Szakaszdíszelgő csoportjának fegyveres alaki bemutatóját tekinthették meg.

Tovább olvasom »

A nap idézete

110 éve született Szegeden Sőtér István Kossuth-díjas író, irodalomtörténész, esszéista, egyetemi tanár.

Tovább olvasom »