A nap témája: Matolcsy nem engedi be az országgyűlési képviselőket a jegybankba

Két országgyűlési képviselő, a Párbeszéd színeiben politizáló Mellár Tamás és Tordai Bence február 7-én kereste meg levélben Matolcsy Györgyöt, hogy az inflációról és a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikájáról kapjanak tájékoztatást. A képviselők, hogy feltehessék kérdéseiket, időpontot kértek.

Február 20-án kaptak választ a honatyák, Matolcsy elsimerte, hogy

az állami szervek kötelesek a képviselőket a megbízatásuk ellátásban támogatni, és részükre a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni, ennek megfelelően a képviselő valamennyi közigazgatási szerv, közintézet és közintézmény vezetőjétől előzetesen egyeztetett módon tájékoztatást kérhet.

Matolcsy viszont mégsem tesz eleget ennek, kihasználva azt a szintén törvény adta lehetőséget, hogy a fent idézett jogosultság csak “az érintett szerv működésére vonatkozó előírásokra figyelemmel, valamint rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelme nélkül gyakorolható”.

A jegybankelnök szerint Mellár Tamás és Tordai Bence látogatása sérelmet okozhatna az MNB rendeltetésszerű működésében, ezért inkább írásban tegyék fel kérdéseiket.

A Párbeszéd Facebokon reagált, nem értik, hogy egy ilyen látogatás milyen sérelmeket okozna:

(alfahir.hu, fotó: archív)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Spar sem teszi kötelezővé az oltást

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, de arra buzdítja minden egyes dolgozóját, hogy lehetőség szerint oltassa be magát – közölte a cég. Ugyanakkor minden működési területén kötelezővé teszi a munkavállalók számára a maszkhasználatot.

Tovább olvasom »