A nap témája: Mégsem csökkentik a rosszul teljesítő tanárok fizetését

Arról beszélt az InfoRádióban Horváth Péter, hogy a korábbi tervekkel ellentétben, mégsem büntetik fizetéscsökkentéssel a teljesítményértékelésen rosszul teljesítő tanárokat.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke elmondta, hogy ez az elképzelés annyira rossz fogadtatást kapott, hogy elvetették. Horváth Péter hangsúlyozta:

„kötelezően nem vesznek el majd pénzt azoktól sem, akik a legrosszabbul szerepelnek a teljesítményértékelésen”.

Az intézmény vezetőjének lesz erre lehetősége, ha úgy ítéli meg, hogy valaki annyira rosszul teljesít, hogy büntetni kell, de ez nem lesz kötelezettség.

Januárban derült ki, hogy rendszerszintű, éves belső teljesítményértékelés bevezetését tervezi a kormány az oktatási–nevelési intézményekben, amivel a pedagógusok és az intézményvezetők munkateljesítményét vizsgálnák. A legrosszabbul teljesítőket pénzelvonással is büntették volna, de úgy tűnik, erről lemondtak Pintér Sándorék.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

,,A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel! Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet”- írja csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Tovább olvasom »