A nap témája: Mégsem csökkentik a rosszul teljesítő tanárok fizetését

Arról beszélt az InfoRádióban Horváth Péter, hogy a korábbi tervekkel ellentétben, mégsem büntetik fizetéscsökkentéssel a teljesítményértékelésen rosszul teljesítő tanárokat.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke elmondta, hogy ez az elképzelés annyira rossz fogadtatást kapott, hogy elvetették. Horváth Péter hangsúlyozta:

„kötelezően nem vesznek el majd pénzt azoktól sem, akik a legrosszabbul szerepelnek a teljesítményértékelésen”.

Az intézmény vezetőjének lesz erre lehetősége, ha úgy ítéli meg, hogy valaki annyira rosszul teljesít, hogy büntetni kell, de ez nem lesz kötelezettség.

Januárban derült ki, hogy rendszerszintű, éves belső teljesítményértékelés bevezetését tervezi a kormány az oktatási–nevelési intézményekben, amivel a pedagógusok és az intézményvezetők munkateljesítményét vizsgálnák. A legrosszabbul teljesítőket pénzelvonással is büntették volna, de úgy tűnik, erről lemondtak Pintér Sándorék.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »