A nap témája: Mentőövet dobhat a kormány a benzinkutasoknak

Megbeszélést folytatott az Agrárminisztériummal a Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) – adta hírül keddi közleményében a hazai kutasokat képviselő társaság.

A szaktárca részéről Nobilis Márton kereskedelempolitikáért felelős államtitkárral tárgyaltak, és az FBSZ ígéretet kapott arra, hogy

a támogatási kérelmek befogadása e héten megtörténik, a kifizetések tehát a jövő héten megkezdődnek.

A sajtóközleményben köszönetüket fejezték ki, hogy meghallották segélyhívásukat, egyben örömüknek adtak hangot, amiért a megnövekedett üzemanyag-felhasználással az állam rekord adóbevételhez jutott, a Mol pedig fél év alatt ,,történelme során a legnagyobb nyereségét érte el”. Ám az üzemanyagellátás kapcsán azt is szóba hozták:

a kis- és közepes családi vállalkozások az üzemanyag kiskereskedelem területén itthon végveszélybe kerültek, megélhetésük, tulajdonuk sincs biztonságban.

Az Egri Gábor elnökölte szövetség arra is kitért, hogy kedden 15 órától közgyűlésen vitatták meg az államtitkárral folytatott megbeszélést és kialakítják álláspontjukat. Emellett kezdeményezik a MOL NyRt. ügyvezetésével a kapcsolatfelvételt a vidék jobb üzemanyag-ellátása érdekében.

Nobilis erről szóló sajtótájékoztatóján elmondta, a kormány 18,5 milliárd forintot különített el a kisbenzinkutak támogatására, és szavai szerint ,a támogatási program lebonyolítója még ezen a héten megnyitja az igénylés lehetőségét, a pályázók már augusztusban hozzájuthatnak az újabb támogatáshoz”.

Jól ismert, már egy hete arról röppent fel hír, hogy országszerte már száz körül van azon benzinkutak száma, ahol egyáltalán nem lehet tankolni az üzemanyaghiány miatt. Ebből fakadóan pedig képtelenek üzemelni.

Az érdekképviselet a napokban azt is bejelentette, hogy a hozzájuk tartozó több száz benzinkút az augusztus 20-i hétvégére a kialakult ellátási hiányok, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt szüneteltetni kényszerül az üzemanyag-kiszolgálást.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

102 éve született Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

Letették a kínai csomagolóüzem alapkövét Makón

Csomagolóanyag-gyárat épít a hongkongi hátterű Benepack Hungary Kft. Makón az ipari parkban, a 65 millió eurós (25,3 milliárd forintos) beruházás alapkövét kedden tették le. A következő 12 hónapban elkészül az üzemet kiszolgáló infrastruktúra, a gyár pedig 2024 szeptemberében működésbe állhat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Jobbik továbbra is határőrt követel a kerítés mellé

A Jobbik már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy a migrációs helyzet hosszú távon komoly kihívások elé fogja állítani hazánkat, ezért hosszú távú megoldásra van szükség. A kormány azonban erről nem gondoskodott, sőt átverte a magyar embereket – írja közleményében az ellenzéki párt.

Tovább olvasom »