Nagyszabású felújítást kap a kiszombori Vermes-ház

A Nagyszentmiklósi utcán található, szolgáltatóházként ismert épületben jövő tavasszal kezdődhet a munka és 2024 végére adnák át legkésőbb – derült ki a tegnapi testületi ülésen. A képviselők tegnap helyszínbejárást tartottak Sipos György tervező-építésszel közösen. A helyszínen a Makói Csípős is jelen volt.

A Dr. Gácsi Zoltán jegyzői a polgármesteri hivatalban tartott ülésen elmondta: most volt először egyeztetés, zajlik a tervezés, 100%-os támogatott pályázatból valósul meg a felújítás. A tervek között megújuló energiák használata szerepel, kiváltanák a földgázt, azonban sok konkrétum még nem ismert, most kezdik az energetikai számításokat.

A testület ezt követően megtekintette az épületet. Visszatérve a hivatalba, Sipos György ismertette, még másfél hónapvan hátra a tervezésből, addig semmi sem fix. Borsi Sándor helytörténésszel egyeztete probálják rekonstruálni az eredeti alaprajzot, homlokzatot. Az emeleten rendezvénytért, vizesblokkot és lakóhelységeket alakítanak ki, ahol korábban a kínai üzlet működött, visszaállítanák az eredeti ablak elosztást.

Gazsi Gábor képviselő kérdésére elhangzott, a hőszigetelés miatt a fecskéknek nem lesz helye hova fészket építeni. Balázs Tibor felvetésére elhangzott, az üzletekben mindenhol lesz víz, de ahhoz kicsik a helységek, hogy vendéglátóhelyek legyenek. Sipos elmondta, az épület udvarával nincsenek nagy tervek, füvesítenek, a fa pedig megmarad.

Az építész-tervező meglátása szerint a bérlőkkel a tervek elkészülte után, szeptember 30-at követően kell elkezdeni az egyeztetést a munkákról.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink