A nap témája: Mindenkit érint majd a rezsiemelés és a kata megváltoztatása

A kata megváltoztatása és a rezsicsökkentés nem 4-500 ezer embert érint, hanem közvetve szinte az egész lakosságot – mondta Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke Gyöngyösön, lakossági fórumon, ahol a katát és a rezsit érintő kérdésekre válaszoltak.

Dudás Róbert szerint azok is érintettek, akik nem lépik át a túlfogyasztás határát, hiszen a boltokban a péknél a hentesnél, az áruházakban és gyakorlatilag minden területen ezek a vállalkozásoknak többlet költségeik lesznek.

Két dolgot tehetnek. Vagy bezárnak, vagy pedig árat emelnek. Ha bezárnak, az rossz a lakosságnak – és ezt nyilván senki nem kívánja – ha árat emelnek, akkor szintén rossz a lakosságnak, mert velük fogják megfizettetni.

A Jobbik alelnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy a katát érintő változások és a rezsit érintő döntéseket illetően, rengeteg a nyitott kérdés a vállalkozások és a lakosság részéről. 

Európa és benne Magyarország is, gazdasági válság, recesszió felé halad. Ennek tünetei Magyarországon jelentkezek a legerőteljesebben. A forint árfolyama bezuhant, az infláció elszabadult, és egyre nyilvánvalóbb, hogy őszre egy recesszió kibontakozhat az országban, ha a kormány nem teszi meg a szükséges lépéseket

– jelentette ki Gyöngyösi Márton.

A Jobbik elnöke szerint a kormány még nehezíti is a körülményeket, mert miközben az EU-tól nem tud forrásokhoz jutni, akadályokat gördít a a magyar adófizetők, a magyar vállalkozások elé.

Minden Európai Uniós tagállam kormányzata azon töri magát, hogy miként tudná a családokat, a vállalkozásokat, a magánszemélyeket segíteni egy olyan időszakban amikor emelkedik az inflációt, nőnek a rezsiszámlák, hogyan lehet közvetlen juttatásokkal, adókönnyítésekkel segíteni az állampolgáraikat, a magyar kormány nehezíti az ő helyzetüket.

Az EP képviselő pártelnök példaként a belga kormány döntését hozta fel. Az ottani kormányzat 1500 euróban határozták meg a nyugdíjminimumot, a flamand kormány pedig arról döntött, hogy Flandriában akinek a jövedelme nem éri el a 2500 eurót, annak kipótolják a jövedelmét.

Eközben a magyar kormány egy nap alatt áttolt egy olyan törvényt, amely vállalkozások ezreit hozta nehéz helyzetbe. Ráadásul mind a mai napig nem látják azt, hogy hogyan fogják szeptember elsejével átállni egy másik adózási formára

– tette hozzá Gyöngyösi Márton.

Potocskáné Kőrösi Anita adótanácsadóként is segít a kormányzati döntések értelmezésében. A Jobbik elnökhelyettese szerint nem látni a megoldást, hogy szeptember esélyével ki fogja a katások  könyvvitelét elvégezni,

de ha találnak is könyvelőt azzal szembesülnek, hogy a könyvviteli díjak megemelkedtek, ami egyébként szintén  a kata törvény módosításának az egyik hatása, mivel nagyon sok könyvelő katásként végezte a tevékenységét.

A Jobbik úgynevezett „katapontokon” tájékoztatta a kata károsultakat és a lakosságot az elmúlt napokban.

(alfahir.hu, Béli Balázs / Alfahír)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Mínusz 5-10 fok között lesz az éjszakai hőmérséklet a héten

Alapvetően napos, de hideg idő várható a héten, csapadékra nem kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hét elején 0 Celsius-fok körül alakul, majd a hét közepétől lassan emelkedik a nappali felmelegedés mértéke, vasárnap kora délután már 3, 8 fok lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább olvasom »