A nap témája: Nem a negyede, inkább a magyarok fele megugrott rezsit fizethet

A háztartások fele megugrott gáz- és villanyszámlát fizethet jövő hónaptól – osztotta meg az RTL Híradóval Holoda Attila, korábbi energetikai helyettes államtitkár.

Azt mondja, torzít a kormány számítása az átlagfogyasztásról, ameddig augusztustól a kedvezményes, rezsicsökkentett árat biztosítják. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel az állami rádióban arról beszélt, hogy a családok 75 százalékát nem érinti a korlátozás, mert az átlagosnál kevesebb energiát használnak.

Sokaknak nincs pénze hőszigetelésre és korszerűsítésre, így a régi családi házaknál négyszeresére is emelkedhet a fűtési költség. Bár a miniszterelnök szerint a háztartások háromnegyedét a döntés nem érinti, azonban, miután az időszakosan használt hétvégiházak és turisztikai célú ingatlanok fogyasztása is beleszámít az átlagba, az érintettek köre sokkal magasabb, akár 50 százalék is lehet.

Emiatt az alacsonyabb jövedelemből élőket megélhetési válság fenyegeti, Holoda Attila szerint az érintett családok havi költségvetésének 30-50 százalékát is elviheti a rezsi.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink