A nap témája: Nem tudja megmondani a kormány, miért nincs egynapos autópályamatrica

Továbbra is az egynapos autópálya-matrica bevezetését követeli a Jobbik, az ellenzéki párt célja az emberekre rótt felesleges terhek csökkentése.

Lukács László György, a Jobbik parlamenti képviselője az Országgyűlés hétfői ülésnapján arról beszélt: a legkisebb, 10 napos matricát az autósok jelentős része nem használja ki, azt gyakran csupán egynapos utazásokhoz kénytelenek megvásárolni az emberek, amivel pénzt veszítenek.

A jobbikos politikus szerint nagy segítség lenne az embereknek, ha a kormány az egynapos matrica bevezetésével csökkentené terheiket, hiszen a „hetinek” nevezett, valójában tíznapos engedély már 3820 forintba kerül.

Jelenleg a tíznapos matrica 3820 forintba, az egyhavi 5210 forintba, míg az éves 46850 forintba kerül. Érdekesség, de magyar fizetéseket messze meghaladó bérekből élő osztrákoknál szinte forintra ugyanannyiba kerül egy tíznapos matrica, ami 9.6 eurós árával még a mai, történelmi mélységet jelentő 404 forintos euróárfolyam mellett is mindössze 3878 forintba kerül.

Lukács László György bírálta a kormányt azért is, mert az M7-es autópálya kiszélesítése évről évre elmarad, pedig a balatoni útvonalon rendszeresek a több órás dugók, a forgalmi krízisek a fővárosi állapotokat idézik.

A Jobbik azt javasolja, Budapesttől számolva az első 90 kilométeren álljon rendelkezésre 2×3 forgalmi sáv.

Dömötör Csaba államtitkár nem adott érdemi választ arra, hogy a kormány miért nem vezeti be az egynapos pályamatricát, ellenben azzal érvelt maguk mellett, hogy az elmúlt években soha nem látott mértékű úthálózat-fejlesztések valósultak meg.

(alfahir.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink