Online petíció is indult a Bartók intézmény megmaradásáért

A bartókos szülők a piacos napokon gyűjtik a támogató aláírásokat a piac bejáratainál, 7-9 óra között. Ezen kívül az Interneten is meghirdették, melyet ide kattintva lehet aláírni.

A petíció leírásában ismertetik az előzményeket. Jelesül, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szegedi u. 4-6. szám alatti székhelyintézményébe járó gyerekekkel az utolsó tanitási héten közölték az osztályfőnökök, hogy ősszel már nem ide, hanem az Almási u. 52. szám alatti épületbe fognak járni tanitásra. A szülők erről addig nem kaptak semmilyen hivatalos tájékoztatást. Pár nap múlva az Almási tagintézményben az új épület iskolabejárását tartották, a jövő tanévre vonatkozó tájékoztatással egybekötve. Az itt megjelent szülőkkel a Hódmezővásárhelyi Tankerület jelenlévő képviselői tényként közölték, hogy fenntartói döntés értelmében az oktatás a székhelyintézményben megszűnik, és a 2022-2023 tanévet minden odajáró diák már az Almási u. 52. alatt fogja kezdeni. A székhelyintézmény szülői semmilyen konkrét, nekik címzett hivatalos, akár szóbeli, akar írásbeli tájékoztatást a fenntartótól nem kaptak az átszervezésről. Makó polgármesterének sajtóban megjelent közleménye szerint az átszervezésről őt sem tájékoztatták, a véleményét nem kérték ki – pedig az is kötelező lenne, mert a székhely épületének tulajdonosa az önkormányzat.

Az SZMK tagok, szülői közösség tagjai az átszervezésről szóló döntést jogilag érvénytelennek tartják, a meghozatala során elkövetett eljárási törvénysértés miatt, ezért azt megtámadták.

Ezen túlmenően kérik, hogy a következő tanévet is a Szegedi u. 4-6 alatti épületben kezdjék meg a tanulók; a fenntartó tegyen eleget a vagyonkezelésből fakadó karbantartási kötelezettségének; a Makói általános Iskola és Művészeti Iskola intézményátszervezését  vegyék le a napirendről. Ezzel összefüggésben, a céljuk megerősítése érdekében gyűjtik az aláírásokat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink