Online petíció is indult a Bartók intézmény megmaradásáért

A bartókos szülők a piacos napokon gyűjtik a támogató aláírásokat a piac bejáratainál, 7-9 óra között. Ezen kívül az Interneten is meghirdették, melyet ide kattintva lehet aláírni.

A petíció leírásában ismertetik az előzményeket. Jelesül, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szegedi u. 4-6. szám alatti székhelyintézményébe járó gyerekekkel az utolsó tanitási héten közölték az osztályfőnökök, hogy ősszel már nem ide, hanem az Almási u. 52. szám alatti épületbe fognak járni tanitásra. A szülők erről addig nem kaptak semmilyen hivatalos tájékoztatást. Pár nap múlva az Almási tagintézményben az új épület iskolabejárását tartották, a jövő tanévre vonatkozó tájékoztatással egybekötve. Az itt megjelent szülőkkel a Hódmezővásárhelyi Tankerület jelenlévő képviselői tényként közölték, hogy fenntartói döntés értelmében az oktatás a székhelyintézményben megszűnik, és a 2022-2023 tanévet minden odajáró diák már az Almási u. 52. alatt fogja kezdeni. A székhelyintézmény szülői semmilyen konkrét, nekik címzett hivatalos, akár szóbeli, akar írásbeli tájékoztatást a fenntartótól nem kaptak az átszervezésről. Makó polgármesterének sajtóban megjelent közleménye szerint az átszervezésről őt sem tájékoztatták, a véleményét nem kérték ki – pedig az is kötelező lenne, mert a székhely épületének tulajdonosa az önkormányzat.

Az SZMK tagok, szülői közösség tagjai az átszervezésről szóló döntést jogilag érvénytelennek tartják, a meghozatala során elkövetett eljárási törvénysértés miatt, ezért azt megtámadták.

Ezen túlmenően kérik, hogy a következő tanévet is a Szegedi u. 4-6 alatti épületben kezdjék meg a tanulók; a fenntartó tegyen eleget a vagyonkezelésből fakadó karbantartási kötelezettségének; a Makói általános Iskola és Művészeti Iskola intézményátszervezését  vegyék le a napirendről. Ezzel összefüggésben, a céljuk megerősítése érdekében gyűjtik az aláírásokat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Több ezren tüntettek a pedagógusok mellett és az oktatásért

Tüntetést szervezett több pedagógusszervezet szombat délután öt órára a Klebelsberg Központ Bajcsy-Zsilinszky úti épülete elé. A november 30-i elbocsájtások ellen tiltakoznak: három budapesti gimnáziumból nyolc tanárt rúgtak ki azonnali hatállyal. A szervezők szerint több ezren lehettek az eseményen – írja az Euronews.

Tovább »

A földhivatalokban is szünetel majd az ügyintézés

A legtöbb állami ügyfélszolgálathoz hasonlóan az ingatlanügyi hatóságoknál is szünetel december 22. és január 9. között az ügyintézés. Az ez idő alatt beérkezett kérelmeket a földhivatalok január 9-én dolgozzák fel, ezért az ügyfélszolgálatok legkorábban január 10-én nyitnak ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább olvasom »