Online petíció is indult a Bartók intézmény megmaradásáért

A bartókos szülők a piacos napokon gyűjtik a támogató aláírásokat a piac bejáratainál, 7-9 óra között. Ezen kívül az Interneten is meghirdették, melyet ide kattintva lehet aláírni.

A petíció leírásában ismertetik az előzményeket. Jelesül, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szegedi u. 4-6. szám alatti székhelyintézményébe járó gyerekekkel az utolsó tanitási héten közölték az osztályfőnökök, hogy ősszel már nem ide, hanem az Almási u. 52. szám alatti épületbe fognak járni tanitásra. A szülők erről addig nem kaptak semmilyen hivatalos tájékoztatást. Pár nap múlva az Almási tagintézményben az új épület iskolabejárását tartották, a jövő tanévre vonatkozó tájékoztatással egybekötve. Az itt megjelent szülőkkel a Hódmezővásárhelyi Tankerület jelenlévő képviselői tényként közölték, hogy fenntartói döntés értelmében az oktatás a székhelyintézményben megszűnik, és a 2022-2023 tanévet minden odajáró diák már az Almási u. 52. alatt fogja kezdeni. A székhelyintézmény szülői semmilyen konkrét, nekik címzett hivatalos, akár szóbeli, akar írásbeli tájékoztatást a fenntartótól nem kaptak az átszervezésről. Makó polgármesterének sajtóban megjelent közleménye szerint az átszervezésről őt sem tájékoztatták, a véleményét nem kérték ki – pedig az is kötelező lenne, mert a székhely épületének tulajdonosa az önkormányzat.

Az SZMK tagok, szülői közösség tagjai az átszervezésről szóló döntést jogilag érvénytelennek tartják, a meghozatala során elkövetett eljárási törvénysértés miatt, ezért azt megtámadták.

Ezen túlmenően kérik, hogy a következő tanévet is a Szegedi u. 4-6 alatti épületben kezdjék meg a tanulók; a fenntartó tegyen eleget a vagyonkezelésből fakadó karbantartási kötelezettségének; a Makói általános Iskola és Művészeti Iskola intézményátszervezését  vegyék le a napirendről. Ezzel összefüggésben, a céljuk megerősítése érdekében gyűjtik az aláírásokat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

102 éve született Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

Letették a kínai csomagolóüzem alapkövét Makón

Csomagolóanyag-gyárat épít a hongkongi hátterű Benepack Hungary Kft. Makón az ipari parkban, a 65 millió eurós (25,3 milliárd forintos) beruházás alapkövét kedden tették le. A következő 12 hónapban elkészül az üzemet kiszolgáló infrastruktúra, a gyár pedig 2024 szeptemberében működésbe állhat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Letették a kínai csomagolóüzem alapkövét Makón

Csomagolóanyag-gyárat épít a hongkongi hátterű Benepack Hungary Kft. Makón az ipari parkban, a 65 millió eurós (25,3 milliárd forintos) beruházás alapkövét kedden tették le. A következő 12 hónapban elkészül az üzemet kiszolgáló infrastruktúra, a gyár pedig 2024 szeptemberében működésbe állhat.

Tovább olvasom »

Vasárnap Makón volt a legtöbb eső az egész országban

Vasárnap is maradtak a felhők felettünk, melyekből a délelőtt folyamán a Dunántúlon nagy területen esett az eső. Ugyanakkor az ország keleti részében pedig ,,tomboltak a zivatarok”, sőt szupercellák is előfordultak – számolt be róla az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Tovább olvasom »