A nap témája: Orbán döntése nyomán mostmár Kelet-Magyarországra is jöhetnek fegyveres NATO erők

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg egy korábbi határozat módosítása, amely most már a teljes ország területén lehetővé teszi a NATO reagáló erők Magyarországra történő települését, amennyiben arról NATO döntés rendelkezik.

Az eredeti, még márciusban megjelent 1120/2022. (III. 7.) Korm. határozata az ukrajnai válsággal összefüggő csapatmozgásokról és egyes kapcsolódó feladatokról nevű határozat 1. pontja még úgy szólt, hogy

engedélyezi a NATO állam- és kormányfői testületének 2022. február 25-i nyilatkozatában megerősített döntéseire tekintettel a NATO reagáló erők Magyarország területén szárazföldi és légi úton történő áthaladását, illetve Magyarországra [Baranya megye, Fejér megye, Komárom-Esztergom megye, Győr-Moson-Sopron megye, Somogy megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye területére, Pest megye területének a Duna vonala és Fejér megye által határolt területére, valamint Budapest Duna vonalától nyugatra eső területére (a továbbiakban együtt: Dunántúlra)] történő települését.

A módosítás után (a Kormány 1294/2022. (VI. 14.) Korm. határozata) azonban már kikerült az ország nyugati megyéinek és Pest megye, valamint a főváros nyugati részének a felsorolása, csak Magyarország maradt a szövegben, tehát az ország keleti részében is lehetővé vált a NATO csapatok települése, illetve a gyakorlatokon és kiképzési feladatokon történő részvétele szükség esetén.

A határozat 2. pontja szintén eszerint módosult, az eredeti szöveg szerint ,,szükség szerint Magyarországra (Dunántúlra) történő települését, ideértve a gyakorlatokon és kiképzési feladatokon történő részvételt is”, míg a módosításból már kimaradt a Dunántúlra vonatkozó zárójeles rész.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább olvasom »