A nap témája: Óriási összegű adóforintokkal tömik ki az idegen üzemeket a magyar vállalkozások helyett

Egy törvénymódosítási javaslat értelmében a jelenlegi fideszes hatalom még jobban meggyengítené a hazai munkavállalói érdekvédelem amúgy is ezer sebből vérző rendszerét – írja közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Az ellenzéki párt szerint elképzelhető, hogy a betelepítendő, több százezer ázsiai migránsmunkás miatt eszelték ki azt a tervet, hogy gyakorlatilag már a valódi munkavédelmi oktatást is megspórolják egyes cégeknél. Emlékezetes, csaknem egy évtizeddel ezelőtt egy szaúdi konferencián Orbán Viktor azzal igyekezett idecsábítani a multinacionális nagytőke képviselőit, hogy a minőségéhez képest meglepően olcsó a magyar munkaerő, a munka törvénykönyve pedig rendkívül rugalmas.

A társadalom szövetrendszerét roncsoló, az embert a puszta haszonszerzés eszközeként használó, azt csupán szabadon kizsigerelendő munkaerőállatnak tekintő, valamint a teremtett természeti értékeinket kizsákmányoló neoliberális felfogás köszön vissza a mostani javaslatuk formájában is

– fogalmaznak.

A Jobbik-Konzervatívok véleménye szerint a magyar munkavállalókat kellene jobban megbecsülni, s nem szabad megengedni, hogy azokat – a szociopata érdekeknek megfelelően – még olcsóbb migránsmunkásokra cseréljék, akiket aztán még inkább futószalaghoz láncolt biorobotként kezelhetnek, a hazai kkv-szektorral ellentétben, irdatlan összegű állami adóforintokkal kitömött idegen üzemekben.

Mint figyelmeztetnek, amennyiben elfogadják a dolgozók további kiszolgáltatottságát növelő tervet, az a munkahelyi balesetek így is magas számát fogja egyre nagyobb mértékűvé duzzasztani.

A Jobbik-Konzervatívok ezzel a vadkapitalista mentalitással szemben egy élhető Magyarországban, normális bérekben, valódi munkavállalói érdekvédelemben és biztonságos munkahelyekben látja a versenyképes és sikeres Magyarország jövőjét.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »