Évente 100 millió forint közpénz megy el Farkas Éva személyi kultuszára

Brutális mértékű adóforintok mennek el arra, hogy mindenhonnan Farkas Éva folyjon. A Makói Városi Televízió, a Makói Hírek, a saját fotós és a Rádió 7/Promenád24 finanszírozása egy évben minimum 100 millió forintba kerül.

A Makói Városi Televízió idén 78 millió forintos önkormányzati támogatásra számíthatott. Hogy a híradóban csak Farkas Éva és a fideszes jelöltek szerepelnek, a többi induló alig létezik, arra lehetett számítani, de a televízió Facebook oldalán naponta többször is megosztják a polgármester bejegyzéseit.

Mint arról közérdekű adatigénylés nyomán beszámoltunk: Mágori András, fideszes képviselő testvére havonta 400 ezer forintért fotózza a polgármestert és a városi programot, ez egy évben 4,8 millió forint

A Makói Hírek újság költségeivel kapcsolatban sajnos csak régebbi adatokkal tudunk dolgozni, de már 2015-ben is csak a nyomtatás 5,5 millió forint volt. Ezt szintén közérdekű adatigénylésből tudtuk meg akkoriban.

A Rádió 7/Promenád24 kapcsán közérdekű adatigénylésből kiderült, hogy 2024-ben havi 800 ezer forintot fizet a makói önkormányzat a fideszes sajtótermékeknek, ez egy évben 9,6 millió forint.

Ez így összesen 97,9 millió forint, de a Makói Hírek már biztosan többe kerül, mint amivel mi számoltunk.

Fotó: archív.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink