📺 A nap témája: Pintér szerint már az is probléma, ha egy újságíró kérdez a lehallgatási-ügyről

Sajnálatos módon” nem tudott válaszolni az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén a megfigyelési botránnyal kapcsolatos kérdésekre – ezt Pintér Sándor mondta az RTL Klub Híradójának.

A belügyminiszter ugyanakkor azt már nem tette hozzá, hogy azért nem tudott ott felelni az ellenzéki képviselők felvetéseire, mert a fideszes politikusok ellehetetlenítették az ülést. A bizottság kormánypárti tagjai ugyanis egyszerűen nem mentek el a hétfő délelőttre meghirdetett ülésre, így az határozatképtelen volt, vagyis meg sem kezdhette a munkát.

Pintér Sándor azt is mondta még a csatorna riporterének, hogy a lehallgatási ügyet érintő kizárólag a nemzetbiztonsági bizottsági zárt ülésén beszélne. Ha ugyanis más szituációban válaszolna, akkor államtitkot sértene. Ilyen esetben pedig még a kérdezőt is felelősségre kellene vonni felbujtás miatt. – Végig kell gondolni, hogy lejátsszák-e ezt – fűzte még hozzá.

Az RTL a kormányülésre érkező minisztereket próbálta faggatni a témában. Varga Judit igazságügyi miniszter, akinek hatáskörébe tartozik a megfigyelések engedélyezése ugyanakkor nem állt rendelkezésükre. Benkő Tibor honvédelmi miniszter pedig csak annyit mondott, hogy biztos benne, minden törvényszerűen történik Magyarországon.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 Ledes közvilágítást építenek ki egész Kiszomboron

A község ezzel a beruházással próbál spórolni, számításaik szerint öt éven belül megtérül – derült ki a keddi testületi ülésen. Elfogadták Bajnóczi János költségcsökkentési javaslatait is és árajánlatot kérnek a mártélyi üdülő tetőszerkezetének felújítására.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A magyar lakosság több mint fele lejjebb veszi a fűtést

Alacsonyabb hőmérséklettel, gyorsabb zuhanyzási idővel és LED-es izzókkal terveznek spórolni a legtöbben a magyarok közül a megnövekedett rezsiárak miatt – derül ki az IKEA kutatásából. A megkérdezettek többsége szerint jobb lenne a 18 fok feletti hőmérséklet otthon, a legtöbben mégis lejjebb tekerik majd a termosztátot, és takarékos termékeket is igyekeznek beszerezni.

Tovább olvasom »