A nap témája: Rengeteg szakápoló mondhat fel, elhagyják az egészségügyet is

A Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) nemrég készített felméréséből az derült ki, hogy a magasabban képzett szakápolók közül minden negyedik gondolkodik a távozáson, sokan annyira ki vannak égve, hogy nemcsak a jelenlegi munkahelyüket, de magát az egészségügyi pályát is el akarják hagyni – írta meg a Szabad Európa.

Május 31-ével megszűnik a felmondási tilalom az egészségügyben, ennek ellenére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón azt mondta, hogy ő sem az orvosoknál, sem az ápolóknál nem számít tömeges felmondásra. Kérdésre válaszolva azt is kifejtette, hogy szerinte az ápolók csak az orvosi bérekhez képest nem jártak jól, azonban most sem állítja, hogy ez a fizetés már elég, mert alacsony bázisról indultak.

Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint viszont nemcsak az orvosok béréhez viszonyítva keresnek keveset a szakápolók. Véleménye szerint legalább ötvenszázalékos béremelés kellene ahhoz, hogy ne menjen el még több ember az ágazatból, illetve ahhoz, hogy visszacsábítsák a pályát már korábban elhagyókat.

Tavaly összességében 25 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma az egészségügyben és a szociális ágazatban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Vezsenyi László után egy másik JAG-os pedagógusra is rászállt a tankerület

A József Attila Gimnázium új némettanára nagy lelkesedéssel kezdte el a tavalyi tanévet, de a hónap végén azt vette észre, hogy csaknem gyakornoki fizetést kap, noha már 27 úgynevezett „kiszámolt éve” van. Miután három levélben is hasztalan kérte a tankerülettől, hogy az elmaradt pénzeket fizessék ki, segítségért folyamodott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvédeihez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Módosították a mérgező gyárakról szóló kormányrendeletet, de nem zárták ki az akkugyárakat

A múlt héten a kormány a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva elrendelte, hogy a környezetvédelmi hatóság a jogsértés megszüntetése érdekében határozathozatal helyett környezetvédelmi hatósági szerződést köthet az adott céggel. Azóta pontosították a rendeletet, de az akkumulátorgyárakat továbbra sem zárták ki.

Tovább olvasom »