A nap témája: Rengeteg szakápoló mondhat fel, elhagyják az egészségügyet is

A Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) nemrég készített felméréséből az derült ki, hogy a magasabban képzett szakápolók közül minden negyedik gondolkodik a távozáson, sokan annyira ki vannak égve, hogy nemcsak a jelenlegi munkahelyüket, de magát az egészségügyi pályát is el akarják hagyni – írta meg a Szabad Európa.

Május 31-ével megszűnik a felmondási tilalom az egészségügyben, ennek ellenére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón azt mondta, hogy ő sem az orvosoknál, sem az ápolóknál nem számít tömeges felmondásra. Kérdésre válaszolva azt is kifejtette, hogy szerinte az ápolók csak az orvosi bérekhez képest nem jártak jól, azonban most sem állítja, hogy ez a fizetés már elég, mert alacsony bázisról indultak.

Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint viszont nemcsak az orvosok béréhez viszonyítva keresnek keveset a szakápolók. Véleménye szerint legalább ötvenszázalékos béremelés kellene ahhoz, hogy ne menjen el még több ember az ágazatból, illetve ahhoz, hogy visszacsábítsák a pályát már korábban elhagyókat.

Tavaly összességében 25 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma az egészségügyben és a szociális ágazatban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

A nap idézete

204 éve született Semmelweis Ignác Fülöp, magyar orvos, „az anyák megmentője”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink