A nap témája: Rezsitámogatást kap a hazai turizmus

Újabb segítséget kap a turisztikai ágazat a kormánytól: A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) javaslatára kiterjesztik a korábban 150 milliárd forintos kerettel meghirdetett feldolgozóipari energiaköltség és beruházási programot a vendéglátóegységek és szálláshelyek számára. A támogatási program így 16 ezer vendéglő és étterem, illetve 4,5 ezer szálloda és panzió jelentkezhet.

Az érintett vállalkozások a januári, februári és márciusi földgáz-, villany- és távhőszámlájuk kifizetéséhez kaphatnak segítséget, mégpedig az előző évi, azonos időszakhoz képesti növekmény 50 százalékára kaphatnak vissza nem térítendő támogatást. Ez komoly segítség lehet, mivel az energiaárak többszörösükre nőttek. – A támogatás feltétele, hogy valamilyen energiahatékonysági beruházását hajtsanak végre legkésőbb 2024 végéig, illetve a foglalkoztatottak létszáma legfeljebb 10 százalékkal csökkenhet 2023 őszéig – írta az MTÜ.

November végén már elfogadtak egy 30 milliárd forintos turisztikai mentőcsomagot, amelynek révén fél évre felfüggesztették a 4 százalékos turizmusfejlesztési hozzájárulás (ami lényegegében az áfá-nak felel meg) megfizetését az érintett vállalkozások számára.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Zelk Zoltán, Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas magyar költő, prózaíró, 2012-től a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Elkezdődött az ajánlásgyűjtés

Tegnap, április 20-án, szombaton kezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás kampányidőszaka. A jelöltek és jelölő szervezetek megkezdhetik az ajánlások gyűjtését.

Tovább olvasom »