Sziget épül a forgalmas Lonovics sugárút-Szegedi utca kereszteződéshez

A Szegedi utca-Lonovics sugárút kereszteződése elég forgalmas, azonban a Magyar Közút szerint annyira nem, hogy jelzőlámpát, vagy körforgalmat kapjon. Most azonban forgalomlassító szigetet építenek, védve a gyalogosokat.

A munkálat ma kezdődtek, az önkormányzat tájékoztatása szerint középszigeteket alakítanak ki mindkét gyalogos átkelőnél. A kivitelezés idejére, – ami előreláthatólag 2 hét, – 30 km/h órás sebességkorlátozást, útszűkületet, illetve forgalomirányítás mellett időszakosan félsávos útlezárást vezetnek be.

A kivitelezés időszakában kérik az arra közlekedők fokozott figyelmét és türelmét.

Az az útszakasz annyira forgalmas, hogy a makói önkormányzat 2018 tavaszán jelentkezett a Generali pályázatára, hogy okos zebrát létesítsenek, ami ledlámpákkal jelzi, ha gyalogos halad át. A pályázat nem nyert, a város honlapjáról pedig még a benyújtását is törölték.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink