A nap témája: További élelmiszerek lehetnek hatósági árasak

További alapvető élelmiszerek kerülhetnek be a hatósági áras termékek körébe, az Index iparági értesülései szerint minden valószínűség szerint a tojás és a burgonya lehet érintett, de többen a trappista sajt mellett is érveltek.

Miután Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott interjújában előrebocsátotta, hogy a kormány újabb élelmiszerekre tervezi kiterjeszteni az árstopot, a portál több ágazati szereplőnél is érdeklődött arról, mi most a legvalószínűbb forgatókönyv. A háttérbeszélgetések visszatérő eleme, hogy a tojás és a burgonya kerülhet fel várhatóan a hatósági áras listára, igaz, többen megemlítették a trappista sajtot is. Ugyancsak elhangzott: az eddigi kormányzati logikát követve lenne ráció olyan alapvető élelmiszerekre is kiterjeszteni az intézkedést, mint a kenyér, a száraztészta vagy akár a rizs.

Arra többen is felhívták az Index figyelmét, hogy a lépés egyetlen kedvezményezettje a lakosság, a piaci folyamatok mesterséges szabályozása, az ársapka azonban további jelentős károkat okoz a gyártóknak és a kereskedőknek egyaránt. A nagyobb üzletláncok is megsínylik ezt az időszakot, de a kistelepülések boltjai annál inkább, hiszen eleve gyengébbek a beszerzési pozícióik, vásárlóközönségük pedig nagyobb arányban keresi az alapvető élelmiszereket, mint az egyéb árucikkeket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

73 éve született Rakovszky Zsuzsa, Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító; a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink