Az Országházban is szóba került Mágori András kijelentése

,,Nagyon sokan a kórházban parkoltatják a lábukról leesett idős hozzátartozójukat, azok sivalkodnak most a legjobban, hogy pár hétig, hónapig gondoskodni kell róluk” – vélekedett hétvégén Mágori András, a Fidesz makói és megyei közgyűlési képviselője annak kapcsán, hogy vasárnapig  32.924 kórházi ágyat kellett szabaddá tenni, hogy fogadni tudják a koronavírusos betegeket a tömeges megbetegedések időszakában.

Az Országgyűlés hétfői ülésén Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője a következőket mondta:

Az összevethető lakosságszámú Belgiumban, ahol a fertőzöttség és a halálozási arányszámok közel tízszerese a magyarénak, még ez sem igényelné ezt a fajta kiürítést. Mi a csoda van a háttérben? Legfeljebb arra tudok gondolni, hogy az, amit a makói önkormányzat fideszes frakcióvezetője talán éppen tegnap írt. Hogy egyébként is minek panaszkodunk, a bentfekvő betegek többségét a családok csak ott parkoltatják. Hát ha így gondolják, akkor tényleg nagy baj van. Én azt gondolom, hogy ez nem így van.

A kórházi ágyak kiürítéséről az RTL Híradó is beszámolt. A facebookos hozzászólás kapcsán Mágori Andrást hiába keresték, ahogy a Fidesz sem adott választ arra, hogy egyetértenek-e vele.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma április 15-én jelentette be, hogy a kórházaknak április 19-ig ágykapacitásuk 50%-át fel kell szabadítaniuk, majd ezt a következő ütemben 60%-ra kell növelni. Ez 39 500 ágyat jelent, ami a jelenlegi, hivatalosan bejelentett 1984 fertőzött mellett érthetetlen mennyiség. A kormány indoklása szerint a legrosszabb forgatókönyvre is fel kell készülni, ezért szükséges az intézkedés.

(Kiemelt fotó: archív)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Soltész Rezső, magyar énekes, dalszerző, szövegíró, lapkiadó.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink