? Jobbik: fejezzék be a kórházak kiürítését!

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy fejezze be a betegek ellátás nélküli hazaküldését, vagyis hagyja abba a kórházak kiürítését – mondta Lukács László György keddi online sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett: a kormány annak ellenére nem változtat az álláspontján, hogy a szakma – így többek között a Magyar Reabilitációs Társaság, a Kórházszövetség vagy épp a Magyar Orvosi Kamara, sőt, Kásler Miklós munkájával kapcsolatban az előző egészségügyi miniszter is – szerint is hiba a betegek hazaküldése.

Lukács szerint az is bizonyítja Kásler alkalmatlanságát, hogy a járvány elején meghozott intézkedést felülírva ismét visszahívják a 65 éven felüli orvosokat, most – ha hinni lehet Orbán Viktor szavainak – május 3-án tetőzni fog a járvány – mondta a politikus.

„Mennyire felelős a 65 éven felüli orvosokat pont a járvány kellős közepén, annak csúcsához közeledve ismételten munkába állítani”

A Jobbik álláspontja szerint a hibás döntései miatt már régen nem lenne helye a kormányban Kásler Miklósnak, ezért arra kérik Orbán Viktort, hogy váltsa le az emberi erőforrások miniszterét.

„Üzenjük Orbán Viktornak, hogy nem takarózhat örökké azzal, hogy Kásler Miklós felelős ezekért a döntésekért”

Hozzátette: a felelősség – tekintettel arra, hogy korlátlan felhatalmazást kért és kapott – valójában Orbán Viktoré.

„Övé a felelősség azért, hogy utcára teszik a betegeket, hogy ápolás nélkül hazaküldik őket, hogy ismételten dolgozniuk kell menniük az idős orvosoknak a járvány csúcsán. Ez felelőtlenség. Hagyják abba a kórházak erőszakos kiürítését, védjék meg a magyar embereket”

– mondta Lukács László György.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Települési elismerést kapott a Földeák Polgárőr Egyesület

Az önkormányzat képviselő-testülete a Falunapot megnyitó ünnepi ülésén ,,Földeákért” címet adományozott a Földeák Polgárőr Egyesület részére. A kitüntetéssel járó, külön erre az alkalomra készített díszoklevelet és emlékplakettet Vas Tibor, az egyesület elnöke vette át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink