A polgármester szerint van vevő a régi városházára, csak még egyeztetnek

Farkas Éva Erzsébet polgármester Varju László országgyűlési képviselőnek azt mondta októberben, hogy találtak befektetőt a régi városháza épületére. Múlt héten írtunk arról, hogy ennek ellenére nem érkezett be pályázati anyag az önkormányzathoz. A polgármester legutóbb arról adott tájékoztatást, hogy ,,a funkcionális megvalósítás végett további egyeztetést kértek.”

,,Az ingatlan után érdeklődő befektetők a funkcionális megvalósítás végett további egyeztetést kértek a tulajdonostól, így ezért nem került sor november 16-ig, a határidőig pályázatnak a benyújtásáig. A vételi szándék továbbra is fennáll a befektető részéről, de a funkcionális megvalósítás részletesebb egyeztetése miatt, ez újra kiírásra kerül egy későbbi időpontban.”

– fogalmazott Makó polgármestere csütörtöki online tájékoztatójában.

A mako.hu-ra feltöltött anyag szerint az október 28-án meghirdetett pályázatra egyetlen ajánlat sem érkezett november 16-ig. A Hagymatikum szomszédságában álló üres épületet egyébként 252 millió forint+áfáért kínálták.

A Demokratikus Koalíció helyi szervezete október végén élőláncot szervezett az ellen, hogy a fürdő Szent János téri parkolójának helyére a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels építsen szállodát. Szerintük amíg több üres, de szállodának alkalmas épület van a városban, addig ezt nem kellene megépíteni.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink