A politikai támadások után lemondott a jegyző Hódmezővásárhelyen

Dr. Tatár Zoltán jegyző arról tájékoztatta a hódmezővásárhelyi hivatal dolgozóit, hogy saját kérésére, február 22-től már nem látja el a jegyzői feladatokat a városházán. A jegyzői jogkörben az új jegyző kinevezésig dr. Karsai Éva aljegyző jár el – közölte a város gyorshírszolgálata.

Nyomás alá helyezték a jegyzőt a választási bizottság tagjainak kiválasztása kapcsán. Ennek okán Dr. Tatár Zoltán kezdeményezte jegyzői kinevezésének megszüntetését, a városvezetés – nem lévén más választása – mellé állt. A közgyűlésen azon háborodott fel a Fidesz-frakció, hogy egyetlen egy olyan ember is bekerült a választási bizottságba, aki nem végletesen lojális a Fideszhez. A tagcsere egyébként az egyik jelölt egészségügyi állapotra hivatkozó visszalépése miatt történt. Dr. Tatár Zoltán egyelőre szabadságát tölti, később más pozícióban erősíti majd a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal munkaközösségét.

Mint arról beszámoltunk, forrnak az indulatok a fideszes sajtóban a Csongrád-Csanád 04. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) tagjainak megválasztása kapcsán, miután az utolsó pillanatban egy személyi változás történt. A város akkori jegyzője, dr. Tatár Zoltán, úgy is mint a Csongrád-Csanád 04. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda (OEVI) vezetője közleményt adott ki, amelyben cáfolta a helyi médiában megjelent állításokat, miszerint bármi jogtalanság történt a bizottsági tagok kiválasztása során.

Az eredeti anyag szerint a Csongrád-Csanád 04. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság tagja lett volna Faragóné Szénásy Emese, póttag pedig Dr. Tóth Györgyné. Végül, az elfogadott anyag szerint bizottsági tag lett Feketéné Dr. Szemző Margit, Dr. Bartha Béláné Dr. Farkas Margit és Dr. Kecskés Fanni. Póttag Faragóné Szénásy Emese és Madácsy Józsefné.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink