Simonka visszavonul, de Fidesz-tag marad

Lemondott választókerületi elnöki posztjáról Simonka György, a Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselője, akit bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádol az ügyészség – értesült a 24.hu magától Simonka Györgytől, aki a lapnak megerősítette, hogy írásban mondott le a posztról, egyben azt is jelezte, kivonul az országos politikából, de marad a Fidesz tagja.

A korrupciós ügyei miatt az már korábban eldőlt, hogy Simonka kiesett Orbán Viktor és a Fidesz kegyeiből, ezért a képviselőt az április választáson már nem indítja újra a kormánypárt. Helyette Erdős Norbert agrárállamtitkár lesz a Fidesz jelöltje Békés megye 4. számú választókerületében.

Simonka eddig sem tűnt fel, legfeljebb csak a bűnügyi tudósításokban. Ebben a ciklusban, de különösön az elmúlt két évben szinte látni se lehetett, csak a saját ügyével foglalkozott. Nem fog hiányozni

– reagált az Alfahírnek Simonka visszavonulásáról Szabó Ervin, az Egységes Magyarországért közös jelöltje.

A jobbikos politikus elmondta, főleg az utóbbi években semmilyen kormányzati segítség, beruházás nem érkezett dél-békésbe, aminek fő oka szerinte a Simonka-ügy, illetve Simonka György személye.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

60 éve született Détár Enikő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink