A Semmelweis-nap előtt közölte a minisztérium, hogy nem lesz hamarabb béremelése a szakdolgozóknak

Egy nappal a Semmelweis nap előtt válaszolt a szaktárca a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) még március közepén fogalmazott levelére, amelyben akkor azt kérték, hozzák előre a jövő év január elsejétől esedékes 21 százalékos béremelésüket július elsejére – írja a Népszava. (Kiemelt fotó: A Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) 2018-as demontrációja/MTI/Balogh Zoltán)

Azt is kérésként fogalmazták meg, miszerint az elkövetkező két esztendőben arányosítsák a juttatásaikat az időközben jelentősen megnövelt orvosi bérekhez.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) közigazgatási államtitkára, Latorcai Csabától érkezett egy napja válasz, amiben összefoglalta, mi mindent is tett a kormányzat az érintettekért. Például 2019 és 2021 között 72 százalékkal emelték a béreket, na meg sokféle módon többször is megköszönték az érintetteknek a járvány alatt végzett áldozatos munkájukat.

Válaszában arra is kitért, a következő béremelés időpontja 2022. január elseje marad, ezt pedig nem akarják előbbre hozni, továbbá erről nincs is a tárcának még koncepciója. 

Ebben a szituációban inkább ne jött volna válasz, nem ezt vártuk

– mondta a tárcától érkezett levél kapcsán Balogh Zoltán, a MESZK elnöke a Népszavának arra utalva, az egyre növekvő elégedetlenség miatt éppen demonstrációra készülnek.

Hozzátette, kéréseik nem voltak túlzóak, hiszen csupán egy előrehozott bérintézkedést kértek. Két hete pedig még az országos kórházi főigazgató a Kórházszövetség kongresszusán arról beszélt, miszerint vannak erre vonatkozó beadványok a kormányzat előtt. Most azonban úgy tűnik, az EMMI világosan megfogalmazta: nincs mód a kérés teljesítésére.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

A nap idézete

46 éve született Nagy Ervin, Jászai Mari-díjas magyar színész, Johnny Depp és Matthew McConaughey magyar hangja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink